Gençlerimiz kendilerini yenilemeli

Gençlerimiz kendilerini yenilemeli

Bu yıl 7.'si düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması kapsamında düzenlenen kitap okuma programına katılan Başkan Osman Genç, "Bilginin en önemli güç olduğu dünyamızda özellikle gençlerimizin sürekli kendilerini yenilemeleri gerekmektedir dedi.

A+A-

Başkan Osman Genç, bu yıl 7.'si gerçekleştirilen ve İl organizatörlüğünü samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün değişik merkezlerde yaptığı kitap okuma programına katıldı. Güzel Ahlak konulu yarışma kapsamında kitap okuma farkındalığı oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte diğer katılımcılarla birlikte kitap okuyan Başkan Genç, bilginin önemine ve yeni neslin inşasına dikkat çekti.

 

EN ÖNEMLİ GÜÇ BİLGİ

Belediye olarak kültür-sanata büyük önem verdiklerini belirten Başkan Osman Genç, "Okumak demek, dünyayı okumak, yaşamı okumak, insanlığı okumak demektir. Bilginin en önemli güç olduğu dünyamızda özellikle gençlerimizin sürekli kendilerini yenilemeleri gerekmektedir. Bilgi ise en çok kitaplarda yer almaktadır. Bu manada düzenlenen kitap okuma programı, özellikle gençlerimize kitap okuma alışkanlığının kazandırılması açısından önemlidir" dedi.

 

'YENİ NESLİN İNŞASI'

İnsanlığa her alanda hizmet etmeyi bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Başkan Genç, "Yol, kaldırım, park, bina gibi rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında eğitim ve kültürde de geleceğimize aktaracağımız şeyler var. Bu bakımdan özellikle yeni neslin inşasında kültür, sanat ve eğitim her zaman önceliğimiz olmuştur. Biz, geçmişte her alanda büyük değerler yetiştirmiş bir medeniyetiz. Bunu yeniden sağlamamız için kitap okuma alışkanlığını mutlaka artırmalıyız" diye konuştu.

 

GENÇLER KİTAP OKUSUN

Belediye olarak çok önemli kültür eserleri ortaya çıkardıklarını da belirten Başkan Genç, "Kültürümüzde ya öğreten, ya öğrenen olmak ya da dinleyen olmak gerekiyor. Böyle bir kültürde bizim insanımızın daha çok okuyan, öğrenen ve öğreten konumuna geçmesi gerekiyor. Samsunlu hemşehrilerimiz, özellikle gençlerimiz bu tür kitap okuma etkinliklerine mutlaka katılsınlar ve günlük yaşamlarında mutlaka kitap okusunlar. Gençlerimiz kitapları yaşamlarının bir parçası haline getirsinler" şeklinde konuştu.

genclerimiz-kendilerini-yenilemeli.jpg

genclerimiz-kendilerini-yenilemeli-1.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.