Genç'e Avusturya'dan misafir

Genç'e Avusturya'dan misafir

Avusturya Samsunlular Derneği (SAMDER) Başkanı Rıfat Çakır ve yönetim kurulu üyelerini ağırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Sınırların kalktığı bir dünyada yaşıyoruz. Yurt dışındaki Samsunlu hemşehrilerimiz, şehrimizin oradaki tanıtım elçileridir

A+A-

Daha önce Başkan Yardımcısı Alican Usta başkanlığındaki heyetin ziyaret ettiği ve Canik Belediyesi Müzik Okulu Türk Halk Müziği Korusu'nun konser verdiği Avusturyalı Samsunlular bu kez Canik'e geldi. SAMDER Başkanı Rıfat Çakır ile yönetim kurulu üyeleri Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Usta ile Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün’ün de yer aldığı ziyarette yurtdışındaki Samsunluların önemine dikkat çeken Başkan Genç, gurbetçilerin yurtdışında şehrin tanıtım elçileri olduğunu söyledi.

ŞEHİRLER ARASI ETKİLEŞİM

Yurtdışında yaşayan Samsunluların genelde Türkiye'yi, özelde ise memleketleri olan şehri temsil ettiklerini ve şehrin kültürünü yaşattıklarını ifade eden Başkan Genç, "Avusturya SAMDER Başkanımız sayın Rıfat Çakır nezdinde dernek yöneticilerimizi gurbette önemli bir birlik-beraberlik örneği sergiledikleri için tebrik ediyorum. Daha önce Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte bir heyetimiz Avusturya'ya gitmiş ve orada hemşehrilerimize Müzik Okulumuzun Türk Halk Müziği Korosu bir konser vermişti. Bu tür buluşmalar şehirler ve ülkeler arası etkileşimler açısından çok önemli" dedi.

ŞEHRİN TANITIM ELÇİLERİ

Samsun'un tanıtımı ve kültürel zenginliğinin artırılması adına pek çok çalışma yaptıklarını belirten Başkan Genç, "Avusturya'da 15 binden fazla önemli sayılabilecek sayıda Samsunlu hemşehrimiz yaşıyor. Bu manada yurtdışında yaşayan hemşehrilerimizin kültürümüzden kopmamaları, Samsunluluk bilincini kaybetmemeleri adına bu tür karşılıklı diyalogları önemsiyoruz. Sınırların kalktığı bir dünyada yaşıyoruz. Artık dünyanın her hangi bir noktasında olan küçücük bir olay küresel bir boyuta gelebiliyor. 21. yüzyılda da hepimiz birbirine komşu köyler gibiyiz artık. Bu manada şehir olarak dünyayla bağlantılarımızı güçlü kurmamız açısından yurtdışındaki hemşehrilerimiz çok büyük önem taşıyor. Dolayısıyla yurt dışındaki hemşehrilerimiz, şehrimizin oradaki tanıtım elçileridir" diye konuştu.

SAMDER Başkanı Rıfat Çakır da, "Dernek olarak Avusturya'da Samsunlu kardeşlerimizi tek çatı altında topluyoruz. Hemşehrilik bilincini Avusturya'da yaşatmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.