Geleceğin tiyatrocuları Canik'te yetişiyor

Geleceğin tiyatrocuları Canik'te yetişiyor

Canik Belediyesi Tiyatro Okulu'nda, geleceğin milli ve manevi değerlerine bağlı tiyatrocuları yetişiyor. Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün "Kültür ve sanatta markayız" dedi.

A+A-

Canik Belediyesi Tiyatro Okulu bugünlerde cıvıl cıvıl. Her yaştan yaklaşık 180 kişinin tiyatro eğitimi gördüğü Tiyatro Okulu'nda öğrenciler şimdiden sahnenin tozunu yutuyor. Yaklaşık 4 yıldır faaliyetini sürdüren ve bugüne kadar bir çok oyun çıkaran Tiyatro Okulu'nun Genel Sanat Yönetmeni Onur Şahin’in koordinesinde çalışmalarını sürdüren genç tiyatrocular, ofislerde geçen komik olayları içeren yeni oyuna sıkı bir şekilde hazırlanıyor.

DEĞERLERİNE BAĞLI GENÇLİK

Geleceğin tiyatrocularını yetiştirirken, değerlerine bağlı bir gençlik de hedeflediklerini belirten Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün, belediye olarak şehrin sadece fiziki gelişimini değil, kültürel ve sosyal yönden de sağladıklarını söyledi. Aygün, "Tiyatro, sadece gösteri ve vakit geçirme aracı değildir. Tiyatro, eğitici bir sanat dalıdır. Bu bakımdan Tiyatro Okulu'nu gençlerimizin sosyal ve kültürel yönden gelişmeleri için çok önemli görüyoruz" dedi" dedi.

KÜLTÜR-SANATTA MARKAYIZ

Tiyatronun insanı ve yaşamı yansıtan bir sanat dalı olduğuna işaret eden Aygün, "Çocuk ve gençlerimizi çağdaş, kültürlü, bilinçli, yurtsever birer kişi olarak yetiştirmek için onlara mutlaka tiyatro sevgisi verilmelidir. Tiyatro Okulu'nun yanısıra Müzik Okulumuz da var. ayrıca gençlerimiz için bir çok eğitim, kültür ve sanat merkezlerimiz faaliyet gösteriyor. Canik Belediyesi olarak kültür ve sanatta markayız" diye konuştu.

TİYATRO OKULU HERKESE AÇIK

Tiyatro Okulu'nun kapılarının herkese açık olduğunu belirten Genel Sanat Yönetmeni Onur Şahin de, şu anda 80 öğrencinin bulunduğunu, her yaştan insanın kayıt yaptırarak Tiyatro Okulu'nda sahnenin tozunu yutabileceğini söyledi. Şahin, faaliyette oldukları 4 yılda bir çok oyun ve etkinliğe imza attıklarına da işaret ederek, şu anda hazırlandıkları yeni oyunun çok tiyatro severler tarafından beğenileceğine inandığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.