Geleceğin teminatı gençlerdir

Geleceğin teminatı gençlerdir

Belediyede staj eğitimi alan öğrencilerle biraraya gelen Canik belediye Başkanı Osman Genç, Bu ülkeyi dünyanın en güçlü ülkesi yapmak geleceğin teminatı olan gençlerimizin elinde.

A+A-

 Samsun ve Türkiye'nin arkasındaki gerçek güç gençlerdir" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, belediyede staj yapan üniversite öğrencileriyle kahvaltıda biraraya geldi. Belediye toplantı salonunda düzenlenen ve Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün ile İnsan Kaynakları Müdürü Gökay Erkan'ın da katıldığı kahvaltıda stajyer öğrencilerle sohbet eden Başkan Genç, hem gençlere tecrübelerini anlattı hem de tavsiyelerde bulundu. Geleceğin teminatının gençler olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, gençlerden sadece diplomaya bağlı kalmamalarını ve kendilerini geliştirmelerini istedi.

 

HER ZAMAN GENÇLERİN YANINDAYIZ

Öğrencilerle yaptığı sohbette konuşan Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak her zaman gençlerin yanında olmaya gayret ediyoruz. Staj eğitimi iş hayatına atılmadan, size deneyim kazandıran bir saha ve bunun değerini iş hayatına atılınca çok daha iyi anlayacaksınız. Şunu unutmayalım ki, geleceğin teminatı gençlerimizdir. Sizlerin eğitimleri, kendinizi geliştirmeniz bu anlamada çok önemli. Çünkü, bu ülkeyi dünyanın en güçlü ülkesi yapmak geleceğin teminatı olan gençlerimizin elinde. Bu ülkeyi bizlere canları pahasına bırakan atalarımıza olan görevlerimizi yerine getirebilmenin en önemli yolu, çok çalışmak" dedi.

 

GENÇ'TEN TAVSİYELER

Stajyer üniversite öğrencilerine tavsiyelerde de bulunan Başkan Genç, "Bulunduğunuz görevlerde en iyisini yaparak yeni şeyler öğrenmeye açık olun. Yaptığınız bu staj gelecekte size çok şey kazandıracak, sizin için çok faydalı olacaktır. Burada pratik yapma ve tecrübe etme imkanı bularak geleceğinize yön verecek deneyimlere sahip olabilirsiniz. İlkleri başaran bir kurum olarak Canik Belediyesi'nde staj yapmanın ayrıcalığı ile bu stajınızın size kazandırdıklarının meslek hayatınızda ve kariyerinizde sizlere büyük yarar getireceğine inanıyorum" diye konuştu.

 

GERÇEK GÜÇ GENÇLİKTİR

Türkiye'de 200 civarında üniversite olduğunu ve her yıl bu üniversitelerden binlerce gencin mezun olduğunu da belirten Genç, "Eskiden üniversite mezunu olmak belki bir ayrıcalıktı, ama artık bu bir ayrıcalık olmaktan çıktı. Bu okullardan mezun olan her yıl binlerce öğrenci var. Üniversiteyi bitirip diplomayı almak güzel bir iş bulmak için yeterli değil. Hepinizin hayalleri ve hedefleri vardır. Bu hedeflere ulaşmak için üniversiteyi bitirmenin dışında da bir şeyler yapmalı ve kendinizi geliştirmelisiniz. O diplomanın yanına muhakkak sizi diğer üniversite mezunlarından ayıracak özellikleriniz olmalı. Mesela en az bir yabancı dil öğrenmelisiniz. Samsun ve Türkiye'nin arkasındaki gerçek güç gençlerdir" şeklinde konuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.