Gazibeyli Mahallesi İftarda buluştu

Gazibeyli Mahallesi İftarda buluştu

Türkiye’nin önde gelen Tersanecilerinden, başarılı işadamı Bafralı işadamı Özdemir Ataseven, kendi köyü olan Gazibeyli Mahallesinde-(Köyünde) komşu köylerin de davet edildiği muazzam bir iftar yemeği verdi.

A+A-

 Kendisinin yoğun iş trafiği sebebiyle katılamadığı iftar yemeğinde Ataseven ailesi hazır bulundu. 

         Doğduğu Gazibeyli Mahallesi'nden İstanbul’a giden ve burada iş adamı olan armatör Özdemir Ataseven, iftar yemeği verdi.
        Samsun’un Bafra ilçesi Gazibeyli Mahallesi Camii önünde düzenlenen iftar yemeğinde ilk önce görevli İmam-Hatipler tarafından Kur’anı Kerim okundu. Tasavvuf müziği ve ilahilerden sonra dualar edildi.

         Geleneksel İftar programı Gazibeyli Mahallesini ve çevre mahalleleri bir araya getirdi.

           GAZİBEYLİ MAHALLESİNDE İFTAR YEMEĞİ İLGİ GÖRDÜ

     Aktekke Kuran Kursu öğrencilerinin sema gösterisi ilgi gördü.

    Organizatör Abdurrahman Ataseven Gazibeyli Mahallesi sakinlerine yaptığı konuşmada,   İşadamı Özdemir Ataseven’in Gazibeyli Mahallesinde, Şadırvanın şartlar ne olursa olsun, mahalle muhtarının da izniyle, şadırvanı yapacaklarının müjdesini verdi. 

     İftar yemeğinden önce Özdemir Ataseven’i temsilen bir konuşma yapan organizatör Abdurrahman Ataseven,”Hepinizi işadamı Özdemir Ataseven adına sevgi, saygı ve dua ile selamlıyorum. Her sene yaptığımız gibi bu Allah nasip ederse, organizemiz devam edecektir. Özdemir Ataseven sağ olduğu müddetçe, bu iftar yemeklerini, bu hayırlarımızı hep yapacağız Sizin evladınız Özata Tersanecilik Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven iş görüşmelerinden dolayı bu yılki iftara gelemedi. Herkese selamı var. Geleneksel iftar yemeğini düzenlemesinin tek nedeni manevi olarak herkesin mübarek Ramazan ve oruç ayında bir araya gelmesidir. Özdemir Ataseven bu mahallenin evladıdır” dedi.

      Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, yaptığı konuşmada,“İçinde yaşadığımız Ramazan ayının toplum hayatına müspet manada büyük tesirleri var. Biz, bir müslüman olarak tabi ki; İslamiyet’in bize vermiş olduğu bu önemli, kıymetli ayı, iyi bir şekilde değerlendiriyoruz. Bugün müftümüzle konuşurken, gerçekten ülke genelinde de, Bafra’mızda da, Ramazan-ı Şerif-i çok iyi bir şekilde idrak ediyoruz. Ramazan ayını çok iyi idrak edebilmek için çaba sarf ediyoruz. Ben, hepinizin mübarek Ramazan ayından en üst seviye de, bu manevi iklimden, atmosferden istifade etmenizi, faydalanmanızı diliyorum. Birlik ve beraberliğe millet olarak gerçekten çok ihtiyacımız var. İnşallah Ramazan-ı Şerif milletimizin birliğine, kardeşliğine vesile olur, geçen Ramazan ayında da burada bulundum. İnşallah sağlık, afiyet içinde hep beraber gene hep beraber buluşuruz. Katıldığınız için bende, Özdemir Ataseven ailesi adına, hepinize teşekkür ediyorum. Allah onların gücünü daim eylesin. Hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım” diye konuştu.

      İstanbul Hasköy Bafralılar Derneği Başkanı, İşadamı Özdemir Ataseven’in kardeşi Özgün Ataseven ise,”Bizim iftar yemeğimiz bu sene üçüncüsü, bundan sonraki senelerde de, daha çok katılımla, daha geniş çerçeve içerisinde, geleneksel olarak devam edecek. Bu bizim Gazibeyli Mahallesine bir yardım değil de, yetiştiğimiz büyüdüğümüz Gazibeyli Mahallesine vefa olacak. Gazibeyli Mahallesine daha geniş hizmet çalışmaları düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

    Samsun’un ve Bafra’nın gururu olan İşadamı Özdemir Ataseven’i hayırlarından dolayı tebrik eden Burhan Koparan ise, yeğeni Özdemir Ataseven’in vasiyetini yerine getirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

     İftar yemeğine; Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra Orta Karadeniz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Altınova Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bilal Mürtezaoğlu, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, İşadamları, öğretmenler, esnaflar, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.       

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.