GALİP ÖZTÜRK'ÜN ŞİRKETİ BAFRA BAKLİYAT'TA YOLSUZLUK ŞOKU

GALİP ÖZTÜRK'ÜN ŞİRKETİ BAFRA BAKLİYAT'TA YOLSUZLUK ŞOKU

Samsunlu iş adamı Galip Öztürk'e ait Bafra Bakliyat'ta yolsuzluk şoku yaşandı. Bafra Bakliyat'ta 2 milyon TL'lik yolsuzluk iddiaları üzerine Galip Öztürk avukatları aracılığı ile Bafra Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

A+A-
Bafra OSB içerisinde bulunan ve İşadamı Galip Öztürk'ün sahibi olduğu Bafra Bakliyat’ta çalışan M.ş ve Y. Ş. ile V.a.'nın zimmetlerine 2 milyon lira geçirdikleri iddia edildi.
 
 
Şirket hesaplarında yapılan incelemenin ardından Galip Öztürk'ün avukatları, Bafra Bakliyat'ın işletme müdürü M. Ş, şirket müdürü Y.Ş. ve muhasebe müdürü V.A. hakkında zimmete para geçirdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. 
 
Samsun- Bafra OSB içerisinde bulunan ve Samsunlu İşadamı Galip Öztürk'ün sahibi olduğu Bafra Bakliyat’ta çalışan M.Ş ve oğlu Y.Ş. ile V.A. zimmetlerine 2 milyon lira geçirdikleri iddia edildi.
 
Yapılan incelemelerde yaklaşık 2 milyon lirayı zimmetlerine geçirdikleri iddia edilen şahıslar hakkında Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.
 
Öztürk'ün avukatlarınca verilen dilekçede, “M. Ş., oğlu Y. Ş. ve birlikte hareket ettikleri muhasebe müdürü V.A., müvekkil şirkete ait pirinç fabrikasında usulsüz işlemler yapmak suretiyle bir takım yolsuzluklar yaparak zimmetlerine para geçirmiş bulunmaktadırlar. Bu 3 şüpheli her konuda birlikte hareket etmişler, bu konu müvekkil şirketimizin yönetim kurulu başkan yardımcısı Özgür Ayyıldız’ın yapmış olduğu denetim sonucunda ortaya çıkmıştır. Şüpheliler hakkında dolandırıcılık yapmak suretiyle zimmete para geçirme ve görevi suistimal suçlarından cezalandırılmalarına karar verilmesini vekaleten saygılarımızla arz ve talep ederiz” denildi.
 
 
Dilekçede ayrıca tespit edilen yolsuzluğun şu ana kadar 500 bin TL civarında olduğu, tahmin edilen yolsuzluk miktarının ise 2 milyon lira olduğu, gerekli bilgi ve belgelere ulaşıldıkça mahkemeye sunulacağı bilgilerine de yer verildi.
 

 

Kaynak: Samsun Kent Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.