Galatasaray'ın artık derdi var

Galatasaray'ın artık derdi var

Galatasaray, Kasımpaşa’dan transfer ettiği Eren Derdiyok ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. Eren’e yıllık 2 milyon 150 bin avro ödenecek.

A+A-

Konuya ilişkin Galatasaray Sportif AŞ’nin KAP’a gönderdiği bildirim şu şekilde:

"Profesyonel futbolcu Eren Derdiyok ve Kulübü Kasımpaşa SK ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne net 4.000.000 EUR + KDV tutarında transfer tazminatı ödenecektir (İşbu sözleşmeden KDV doğmaması halinde, Kasımpaşa Kulubü KDV bedelini Şirketimize derhal iade edecektir).

Futbolcunun kendisiyle de 2016-2017 futbol sezonundan başlamak üzere 3 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır :

2016-2017 sezonu için net 2.150.000 EUR sabit transfer ücreti

2017-2018 sezonu için net 2.150.000 EUR sabit transfer ücreti

2018-2019 sezonu için net 2.150.000 EUR sabit transfer ücreti

Kulüp bu dönem içerisinde Futbolcuya ayrıca; takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 5.000 EUR prim ödeyecektir. Bu primler, futbolcunun ilk 11’de oynadığı müsabakalar için %100, sonradan oyuna girdiği müsabakalar için %50 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği müsabakalar için %25 oranında ödenir.

Futbolcuya, kadroda olmadığı müsabakalar için prim ödemesi yapılmaz Kulübün TFF Süper Lig’de şampiyon olması durumunda o sezon hak ettiği puan primlerinin %20’si oranında ayrıca prime hak kazanacaktır."

İMZAYI ATTI
Galatasaray’ın yeni forveti Eren Derdiyok, kendisini 3 yıllığına sarı-kırmızılı takımımıza bağlayan imzayı attı.

Florya’daki imza töreninde konuşan Eren Derdiyok, "Küçüklüğümden beri hayal ettiğim kulüptü; kısmet bugüneymiş" dedi.

HAYAL ETTİĞİM KULÜPTEYİM"

Gerçekleşen imza töreninde açıklamalarda bulunan Galatasaray’ın yeni golcüsü Eren Derdiyok, 9 sene önce görüşmüştük Galatasaray ile başka yolları seçtik ama yolumuz yine kesişti. Kısmet şimdiymiş. Çok mutluyum, en iyi şekilde başarıyla bunu sahaya yansıtmak istiyorum” diye konuştu.

“BENİM İÇİN YÖN BELLİYDİ”

Beşiktaş ile de görüşmeleri olduğunu söyleyen Eren, “Arayıp sordular. Galatasaray’dan da haber geldikten sonra benim için yön belliydi. Hedefim buydu. O yüzden o kapı kapanmıştı benim için. Bu şekilde ilerledik biz” açıklamasında bulundu.

“BENİM TEK HEDEFİM ŞAMPİYONLUK”

Türkiye’nin en büyük camiasına geldiğini vurgulayan golcü oyuncu, “Takım zaten sağlam. Bir şekilde güçleniyor takım. Geçen sezon takım son haftalar kalitesini oraya koydu. Benim tek hedefim şampiyonluk. Takım olarak tek yumruk olup başarıya ulaşacağız. Taraftarların desteğine ihtiyacımız var. Hedefler büyük ve yüksek” diye konuştu.

“BEŞİKTAŞ MAÇINDA OYNAMAK İSTİYORUM”

Beşiktaş maçında oynamak istediğini söyleyen Eren Derdiyok, “2 hafta sonra takıma katıldım. İstanbul’daydım zaten. Çocuğum oldu. İstanbul’da kaldım zaten. Çalışmalara başladım 10 gün kamptaydık. Kesinlikle iyi çalıştık. 1 hafta zamanımız var en iyi şekilde hazırlanıp Beşiktaş maçına çıkmak istiyorum” şeklinde konuştu.

“TAKIMA KATKI SAĞLAMAK BENİM İÇİN ÖNEMLİ”

Kendisine sezon içinde herhangi bir gol sayısı belirlemediğini dile getiren başarılı golcü, “Takımımla başarılı olmak istiyorum. Takıma katkı sağlamak benim için önemli. 2 gol atıp 3-2 kaybetsek mutlu olmam. Takım forveti çok iyi besleyen bir takıma geldim. Bu benim işime geliyor. Ben fit olduktan sonra hep beraber iyi yerlere geleceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇOK İYİ BİR GALATASARAYLI OLDUĞU İÇİN TERCİH ETTİ”

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu ise çok önemli bir futbolcu ile sözleşme imzaladıklarını belirterek, “Kendisini çok kulüp istedi ama Eren çok iyi bir Galatasaraylı olduğu için Galatasaray’ı tercih etti. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Öte yandan Nazifoğlu, forvet transferinin kulüp için kapattığını da sözlerine ekledi.

LUCAS LEIVA KONUSU

Galatasaray’ın transfer gündeminde olan Lucas Leiva hakkında da konuşan Nazifoğlu, “Girişimlerimiz oldu. Liverpool ile de her türlü anlaştık fakat son haftalarda 3 sakatlıktan dolayı Jürgen Kloöp’un çekincesi var. Pazartesi gününü bekliyoruz. Olursa olacak. Olmazsa başka futbolculara yöneleceğiz” açıklamasında bulundu.

TARIK, OLCAN VE UMUT’UN TAKIMDAKİ DURUMU

Galatasaray’da gönderilmek istenen Tarık, Umut ve Olcan hakkında da açıklamada bulunan Nafizoğlu, “Bu arkadaşlarla ilgili birçok teklifler var. Tekliflerin artmasını bekliyoruz. Bu 3 oyuncu da ‘nasılsa biz paramızı alacağız burada oturacağız’ diyecek çocuklar değil. Sağlam çocuklar. En iyi teklifi değerlendirecekler, istediği takıma gideceklerdir” ifadelerini kullandı.

“SAĞ BEK KONUSUNDA HERHANGİ BİR ŞEY YOK”

Tolga Ciğerci ve sarı-kırmızılıların sağ bek transferi hakkında gelen soruyu da cevaplandıran Levent Nazifoğlu, “Bize uygun bir oyuncu Tolga. Biz teklifimizi yaptık. Kabul edilirse alacağız. Şuan sağ bek konusunda ise bir şey yok. Her yerde her şey olabilir” diye konuştu.

İmza töreni sonrası Levent Nazifoğlu ve Eren Derdiyok, 2019 yazılı forma ile basın mensuplarına poz verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.