GALATASARAY GÜÇSÜZ RAKİBİNE ACIMADI

GALATASARAY GÜÇSÜZ RAKİBİNE ACIMADI

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu’nun ikinci karşılaşmasında FBM Makina Balçova Yaşamspor’a konuk olan Galatasaray, rakibini 9-1 gibi farklı bir skorla geçti.

A+A-

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Skor bizi mutlu etti. Bugün oynadığımız maçta, arkadaşlarımıza maçın son anına kadar oyun disiplininden kopmadan rakibe saygı duyarak pozisyon neyi gerektiriyorsa onu yapmalarını istedik. Oyuncuların gol atması, onların özgüvenlerini biraz daha arttırdı” diye konuştu. 
Bu karşılaşmada olduğu gibi bundan sonraki maçlarda da bazı oyuncuları farklı mevkilerde oynatabileceğinin sinyalini veren başarılı teknik adam, “Bazı oyuncularımı değişik mevkilerde görmek istedim. Maçın başında sahaya alışamadık. Zeminin kötü olmasına rağmen iyi oynadığımızı düşünüyorum. Gelen taraftarlara da en azından bol gollü bir maç izlettirdik” şeklinde konuştu.
Furkan Özçal ve Umut Gündoğan’ın Kardemir Karabükspor’a transferi hakkında da konuşan Hamzaoğlu, “Karabükspor’un bize bir teklifi olmuştu. Onlara izin verdik. Görüşmeler yapılıyor. Bu nedenle Furkan ve Umut’u buraya getirmedik” dedi.
Kadrolarının geniş odluğunu da ifade eden Hamza Hamzaoğlu, şöyle konuştu:
“Kadromuzu azaltmak zorunda olduğumuz bir gerçek. Devre arasında bunu gerçekleştirmek zorunda kalabiliriz. Önümüzde bir süreç var. İkinci yarıda kime ne şekilde ihtiyacımız olur bunu değerlendireceğiz. Üzülerek de olsa bazı arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmak zorunda kalacağız.”

FBM MAKİNA BALÇOVA YAŞAMSPOR CEPHESİ
Karşılaşmanın ilk 20 dakikasının eşit şartlarda geçtiğini söyleyen FBM Makina Balçova Yaşamspor Teknik Direktörü Altan Çetindağ, “Mağlubiyetten dolayı değil de skorun büyüklüğünden dolayı bir burukluk yaşıyoruz” dedi. 
Bireysel hatalardan dolayı yedikleri goller sebebiyle farkın açıldığını savunan Çetindağ, “Genç oyuncuları olgunlaştırabilmek adına bu maç bizim için çok önemliydi. Bu seviyedeki takımlar oyun bilgisi yüksek takımlar olduğu için hemen cezalandırabiliyorlar” diye konuştu. 
Hamza Hamzaoğlu’nun çalıştırdığı bir takıma yenilmelerini teselli olarak nitelendiren deneyimli teknik adam, şöyle konuştu, “Türk teknik direktörün başında olduğu bir takıma yenildik. Bu bizim için bir teselli oldu. Lig bizim için önemli, bu maç bizim için prestij maçıydı. Umarım oyuncularım üzerindeki stresi atarlar ve bizim için gerçek olan hayata dönebiliriz. Biz sadece skor adına üzüldük ama oyuncularımın gelişimi adına mutlu olduk" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.