Şehidin kardeşi Demirtaş’a böyle seslendi

Şehidin kardeşi Demirtaş’a böyle seslendi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Taş’ın asker kardeşi Halil Taş, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a sert sözlerle yüklendi.

A+A-

Askerlik görevini Kars Hudut Birliği’nde er olarak yapan Halil Taş, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen kardeşi Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Taş’ın (27) Şanlıurfa’nın Harran ilçesi İmambakır Mahallesi’ndeki mezarını ziyaret etti. Ziyaret esnasında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a seslenen Taş, “Erkeksen gel. Bu bayrak yere düşmeyecek” diyerek tepki göstermişti. Haber sitelerinin ardından sosyal medyada da yer alan görüntüler izlenme ve paylaşım rekorları kırıyor. Görüntülerin çekildiği anda içinden geçenleri söylediğini belirten Halil Taş, videonun bu kadar ilgi göreceğini beklemediğini ifade etti. Bu kez arkadaşları ile birlikte şehit ağabeyinin mezarını ziyaret eden Halil Taş, “Aslında bu ilginin daha fazla olmasını istiyorum. Sesimizin her yerde duyulmasını istiyorum. Şu anda bütün kardeşlerimden bunu bekliyorum. Herkes benzer tepkiyi versin” dedi.

“BEN KÜRT DEĞİLİM”

Halil Taş, sosyal medyada “Abisi şehit olan Kürt asker, ‘ben de Kürtüm’ dedi ve Demirtaş’a seslendi” yorumlarıyla paylaşılan videonun başlık ve yorumların yanlış olduğu kaydetti. Kendisinin Kürt olmadığını kaydeden Taş, şöyle devam etti:

“Ben Kürt değilim. Ben Arap’ım. Kürtlerden bir farkımız yok. Kürt, Arap, laz ve ya her neyse, bizde ırk ayrımcılığı yok. Bizim için tek bir şey var. Ne mutlu Türk’üm diyene. Biz Türk’üz. Demirtaş’a Türk milletinin bir ferdi olarak seslenmiştim. Ve yine de seslenirim.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.