FUTBOLCULAR MİNİKLER İLE BİR ARAYA GELDİ

FUTBOLCULAR MİNİKLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Yılport Samsunsporlu oyuncular, 19 Mayıs ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulu öğrencileriyle söyleşi yaptı.

A+A-

19 Mayıs Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen söyleşide Yılport Samsunspor Başkanvekili Tahsin Kosif, Yardımcı Antrenör Emre Bayraktar, futbolculardan Ahmet Altın ve İshak Doğan, Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin sorularını cevapladı.

 

Okulun konferans salonunda düzenlenen söyleşide ilk olarak konuşan okul müdürü Sedat Yiğiter, takıma başarılar diledi. Ardından Yılport Samsunspor Kulübü Başkanvekili Tahsin Kosif, takım hakkında bilgi verdi. Tahsin Kosif, “Samsunspor kulübü 1965 yılında kurulan, 53 yıllık bir maziye sahip kulüp ve onlarca ülke futboluna futbolcu yetiştirmiş, önemli kulüplerimizden birisidir. Son zamanlarda ülke futbolunda yaşanan sorunlar takımımızı da maalesef bugünkü konuma getirdi.  Bu bir anlamda bizim içinde çıkış yoluydu. Göğsünde Atatürk arması olan bir kulüp belki yok olma üzereyken kulübümüzün önemli yıllarında başkanlık yapmış ve başarılı olmuş İsmail Uyanık tekrar geri dönerek Samsunspor kulübümüzü aldı ve şirketleşme gerçekleşti. Samsunspor kulübünü alırken, geçmişte bizde yöneticilik yapan, yüreğinde Samsun hassasiyeti taşıyan çok değerli bir arkadaşımız, dünya markalarından biri olan Yıldırım Holding’in sahibi, İsmail Uyanık ile birlikte bir şirket kurarak Samsunspor’u şirketleştirdi” dedi.

 

Şirketleşmenin futbol takımları için önemli olduğunu ifade eden Tahsin Kosif, “Şirketleşmek bugünkü futbolun gelinen noktasında ülke futbolu için son derece önemli bir şey. Dernek yapısındaki kulüpler bugünkü ortamda başarılı bir süreci işletmeleri çok mümkün değil. Dolayısıyla bu süreçte şirketleşmiş olan kulübümüz inanıyoruz ki kısa zamanda çok daha başarılı olup, kısa vadede şuandaki oynadığı ligi atlayıp, önümüzdeki yıl diğer ligi geçip Süper Lige geçmesini istiyoruz. Dolayısıyla Yılport Samsunspor’u her sene Avrupa kupalarında Türkiye anlamında temsil edecek bir kulübün bugün adımlarını atıyoruz. Çok yakın bir gelecekte ve Samsun’da özellikle sizler gibi çocuklarımızın bu sürece dahil olmasıyla birlikte çok daha başarılı bir kulüp olacak. Bizler bugün burada onun sözünü veriyoruz. Sizlerin de çok iyi bir Samsunsporlu olacağınıza inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte de sizin içinizden çıkacaklar Samsunspor’u temsil edecek” diye konuştu.

 

Sporun kardeşlik olduğunu belirten Tahsin Kosif, “Bunlar için önemli planlarımız var. Futbolun bugün gelinen noktasında artık astronomik rakamlarla yapılan transferlerle bu işi sürdürmek çok mümkün değil. Çünkü Türkiye’de kulüpler artık teknik iflas konumundalar. Dolayısıyla kendi gençlerimizi aşağıda yetiştirmeden onları bu pazara değerli oyuncu olarak sunmaktan başka çaremiz yok. Bu anlamda önümüzdeki günlerde yine size çok önemli bir altyapı projesi ile geçeğiz. Ülke futboluna önemli değerler katacak bu altyapı projesi Türkiye’de de örnek olacak nitelikte olacak. Bu anlamda Ankara’da yaptığımız görüşmelerde tesis üretmek zorundayız. Bununla ilgili bazı yerlerin tespitlerini yaptık. Çocuklarımızı adeta bir futbol akademi içerisinde yetiştirebileceğimiz bir ortamı size sunacağız. İnşallah bu çocuklarımızın içerisinden de Samsunspor’u temsil edebilecek önemli sporcular çıkacaktır. Spor aynı zamanda kardeşlik demektir. Spor kötü alışkanlıklardan uzak tutan önemli bir şeydir” şeklinde konuştu.

 

Yılport Başkanvekili Tahsin Kosif’in konuşmasının ardından öğrenciler futbolculara ve yardımcı antrenör Emre Bayraktar’a sorularıyla terlettiler. Ardından kulübümüzün Başkan Vekili Tahsin Kosif, okul müdürü Sedat Yiğiter’e takım forması armağan etti. Okuldaki söyleşinin ardından takımımız 19 Mayıs Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek başkan Salih Yaman ve üyeleri ile biraraya geldi.

futbolcular-minikler-ile-bir-araya-geldi-1.jpg futbolcular-minikler-ile-bir-araya-geldi-2.jpg futbolcular-minikler-ile-bir-araya-geldi-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.