FETÖ'nün imamıının yargılanmasına başlandı

FETÖ'nün imamıının yargılanmasına başlandı

FETÖ'nün imamıının yargılanmasına başlandı

A+A-

SAMSUN'da terör örgütü FETÖ'nün 'Orta Karadeniz İmamı' olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbeçi mahkeme tarafından tutuklanan 57 yaşındaki Said Aktürk, 'Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek' iddialarıyla 22.5 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Tutuklu Aktürk suçlamaları reddetti.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri 2.5 ay önce FETÖ'nün Orta Karadeniz imamı olduğu iddiasıyla aranan ve Feza A.Ş.'de görev yapan Said Aktürk'ün Ankara'da saklandığını belirledi. Kurulan özel ekip, Ankara'ya giderek şüpheliyi Yeni Mahalle'de saklandığı evde yakalayıp Samsun'a getirdi. ByLock kullandığı da tespit edilen bölge imamı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Samsun 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında 'Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" iddiasıyla 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Said Aktürk'ün yargılanmasına bugün başlandı. Mahkeme heyetinin sorularını cevaplayan tutuklu sanık Aktürk ifadesinde şunları söyledi:

"1993 yılında evlendim. Kayınpederim M.B.'nin tekstil üzerine olan işyerinde çalışmaya başladım. Arap ülkelerine yönelik çalışıyorduk. 2002-2003 yılına kadar bu böyle devam etti. Türkiyede ki ekonomik krizin ardından Suriye'ye gidip turizm üzerine çalışmaya başladım. 2012 yılında Suriye'de iç karışıklık çıkınca Türkiye'ye döndüm. 2012 yılında Feza kurumlarında ders vermek için çalışmaya başladım. 2.5 yıl çalıştıktan sonra emekli oldum. 2016 yılının Eylül ayında hakkımda terör örgütü yöneticisi gibi bir istinatta bulunuldu ve ben bu nedenle karşınızdayım. Bunların gerçekle ilgisi yok.

BENİ SUÇLAYANI TANIMIYORUM

Hakkımda asılsız suçlamalarda bulunan Musa K. adlı şahsı tanımıyorum. Hakımda asılsız şeyler söylemiş. Suriye'de, Suriye vatandaşı olmayan bir kişinin dernek faaliyeti göstermesi mümkün değildir. Bazı televizyon kanallarında program yaptığım doğrudur. Tamamen dini içerikli programlardır, insani programlardır. Programlarımda siyasi bir ima dahi yoktur. ByLock meselesine gelince, ben 18 yıldır telefon numaramı değiştirmedim. Uzun süredir kullandığım IPhone marka cep telefonuna ByLock indirilmesi mümkün değildir. Eğer telefona indirilmiş ve tarafımdan kullanılmışsa bu ortaya çıkacaktır. Bank Asya'da 2006 yılından bu yana hesabım vardır. Bu bankadan kredi kullandım. Ben bu bankaya 2013 ve 2016 yıllarında yeni hesap açtırmadım. Sanki yeni hesap açtırmışım gibi işlem olmuş. 2013-2016 yıllarında 18 kez yurt dışına çıktığımı belirtmişler. Turizm firmam olduğu için, Umre için yurt dışına grup götürüyoruz, sürekli giriş çıkış yapmak zorundaydım.  Evimde bulunan mektupların kimlerden geldiğini hatırlamıyorum. İçinde suç unsuru teşkil edecek bir yazı yoktur.  Asya Termal isimli otelde uygun fiyat verdikleri için kalmışımdır. Yurt dışına birlikte çıktığım iddia edilen Davut H., Salim S., Muammer D. adlı şahısları tanımam. Benim FETÖ/PDY örgütüyle organik hiçbir bağım yok. Suçsuzum tahliyemi istiyorum."

Mahkeme heyeti ifadesinin ardından sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.