FESHANE’DE ONUR KONUĞU ORHAN GENCEBAY

FESHANE’DE ONUR KONUĞU ORHAN GENCEBAY

Samsun Tanıtım Günlerinin onur konuğu Orhan Gencebay

A+A-

 

Samsun Valiliği ve Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) öncülüğünde gerçekleştirilen "Samsun Tanıtım Günleri Fuarı" İstanbul Feshane'de yapıldı.5.si Düzenlenen Samsun tanıtım günlerinin gözbebeği yine Bafra oldu.

SADEF tanıtım günlerinin onur konuğu Orhan Gencebay olurken, fantezi müziğin güçlü sesi Cengiz Kurtoğlu’da cumartesi gecesi konser verecek.

İlk olarak Eyüp Sultan Camide kılınan Cuma Namazından sonra Mehteran Eşliğinde çalınan milli marşlarla Eyüp-Feshane’ye gelindi. Burada açılış kurdelesi kesildi.

 SADEF Yönetim Kurulu, Samsun ve İstanbul Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri ve birçok bürokrat eşliğinde kurdele kesim töreni ile 3 gün sürecek olan fuar başlatıldı.

Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF), Samsun Valiliği, Samsun İl Özel İdaresi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 17 ilçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediyelerimizin de iş birliği ile Samsun Tanıtım Günleri 20-21-22 Mayıs 2011 de İstanbul Eyüp Feshane de gerçekleşti. Fuar alanında 100’e yakın stant kurularak Samsunun Tarihi yapısı, Turizmi, Yöresel Örf ve adetleri tanıtıldı.

Ak Parti Samsun Milletvekili  Cemal Yılmaz Demir kurdele kesiminden önce yaptığı konuşmada,’’Samsun Tanıtım Günleri Şenliğinin hayırlı olmasını dilerken,nice şenliklerde bulunmak.’’temennisinde bulundu.

 SADEF Genel Başkanı H.Kaya Aşcı açılış konuşmasına ,’’Samsun'un örf, adet ve geleneklerinin tanıtılması ve yaşatılması için bu tür etkinliklere destek verilmesi herkesin sorumluluğu olmalıdır.’’ diyerek başladı.

Aşcı, konuşmasına şu sözleri ile devam etti. SADEF’in Samsun Valiliği, Samsun İl Özel İdaresi, 17 İlçe Kaymakamlığı ve 17 İlçe Belediyeleri ile her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Samsun Tanıtım Günleri programında büyük emeği olan SADEF Bölge Başkanlarına, SADEF Dernek Başkanlarına ve fuara katılan herkese teşekkürlerini iletti. Karadeniz'in İncisi Samsun'un örf, adet, gelenek ve göreneklerinin tanıtılması ve Samsunluların birlik ve beraberliklerinin güçlenmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklerimizi bizden sonraki nesillerinde devam ettirmesi tek temennimizdir.

SADEF olarak etkinliklerimize devam ediyoruz. Büyük Organizasyonla düzenleyeceğimiz etkinliğimiz 13.14.15 Nisan’da Eyüp/ Feshane’de bütün Samsunlu sanatçılarımızın katıldığı çok güzel bir etkinlik olacak.

Programımız 3 gün sürecek. İlk olarak Eyüp Sultan Camide kılınan Cuma Namazından sonra Mehteran Eşliğinde çalınan milli marşlarla Eyüp-Feshane’ye gelindi. Burada açılış kurdelesini kestik.

Programın ilk günü 13 Nisan Cuma Günü Saat 10.00-24.00 arası çeşitli etkinlikler, tanıtımlar ve Samsunlu Sanatçılar ve Sürpriz Sanatçılar Konser verdi.

Bugün ise 14 Nisan Cumartesi Günü Saat 10.00-17.00 arası çeşitli etkinlikler. Saat 17.30- 18.30 arası Gençlik ve Spor Bakanımız, Samsunlu Hemşerimiz Suat Kılıç, Samsun Valimiz Hüseyin Aksoy, Samsun Milletvekillerimiz, Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve 17 İlçe Belediye Başkanı, İl Genel Meclis Üyeleri ile çok sayıda bürokrat, Türkiye ve Avrupa’da bulunan Samsunluların katılımı ile resmi açılış yapılacaktır. Ayrıca aynı akşam Saat 19.00 ve 24.00 arasında Samsunlu Sanatçıların vereceği konserden sonra Karadeniz’in Güçlü sesi Fantezi Müziğinin Kralı Cengiz Kurtoğlu bir konser verecek. 3.Günde ise tanıtımlar ve Samsunlu Sanatçılar ve Sürpriz Sanatçılar Konser verdikten sonra ise teşekkür konuşması ile programımız kapanacaktır. 3 Günlük program ise Samsunumuzun Televizyonu AKS Tarafından canlı yayınlanacaktır. İstanbul’ a Şenliğimize gelemeyen hemşerilerimiz ise AKS TV sayesinde özlem gidereceklerdir. Bu etkinliğin  diğer bir yönü de yaza merhaba demektir. O gün Samsunlu olan bütün hemşerilerimizi oraya bekliyorum. Değerli hemşerilerim federasyonumuzun şu andaki çalışmaları konfederasyona yöneliktir. Geçenler’de konfederasyon ile ilgili çalışmalarımızın ilk startını verdik. Bundan sonra iş federasyonlara kaldı. Bizim bu yapıda tek olmazsa olmazımız var oda Samsun yapısını en üst noktaya taşımaktır. Bu azim ile, bu çalışmayla bu dönem  bunu yapabilirsek ne mutlu bize ancak bu sadece Kaya Aşcı ile veya 21 kişilik yönetim ile olmaz bu yapının büyümesi hep birlikte hareket etmekle olur.” dedi.

Konuşmalardan sonra ise Stantlar gezildi.

Fuarın İlgi odağı Bafra Belediyesi'nin standı oldu. Samsun’un Tarihsel ve Kültürel sürecindeki önemi dolayısıyla ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelen Bafra Belediyesi standı, fuarda en çok ziyaret edilen merkezlerden birisiydi. Samsun Tanıtım Günleri Fuarı'na, eşi Şükriye Şahin  ile birlikte katılan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin , Belediye Başkanlarını ve konuklarını Belediyenin standında ağırladı.

Samsun Tanıtım Günleri Fuarı'nın Samsun'un örf, adet ve geleneklerinin yaşatılması ve tanıtılması açısından önemli bir araç olduğunu kaydeden Şahin, eşi Şükriye Şahin ile birlikte fuar alanındaki stantları gezdi. Stant ziyaretlerinde kendisine yakın ilgi gösteren fuar katılımcılarıyla konuşan Şahin, kendisine ikram edilen yöresel lezzetlerden tattı.

Görselliği ve tanıtımıyla ziyaretçilerin beğenisini toplayan Bafra Belediyesi standında ziyaretçilere Bafra Nokulu, Bafra’ya Has Kaymaklı Lokum, Meşhur Bafra Pidesi,Dondurma  ikram etti. Bafra’da yetişen ürünler sergilendi ve Bafra tanıtım CD ve kitapçıkları dağıtıldı.

Bafra Belediye başkanı Zihni Şahin fuardan canlı yayın yapan AKS TV aracılığı ile İlçenin turistik ve doğal güzelliklerini izleyenlerle paylaştı.

Vezirköprü belediyesinin standın da Vezirköprü semaveri, soruk kilimi, kuşburnu, bazlama ve pıtpıt gibi Vezirköprü’ye özgü ürünler sergilendi. Stant ziyaretçilerine de Vezirköprü semaveri hediye edildi.

Havza belediyesinin standına uğrayan ziyaretçilere Havza’nın kaplıcalarını, tarihi yerlerini anlatan cd ve kitapçıklar anlatılarak hediye edildi.

Terme Kaymakamlığının standına uğrayan ziyaretçiler de Terme pidesi ikramı ile karşılandı. Üç gün süren fuar alanında her gün binlerce Terme pidesi ikram edildi.

19 Mayıs belediyesi de fuar alanında stant açarak ziyaretçilere 19 Mayıs ilçesinin önemini, tarihini anlatan cd ve kitapçıklar dağıttılar.

Salıpazarı belediyesi de fuar alanında stant açarak ziyaretçilere Salıpazarı ilçesinin tarihini anlatan cd ve kitapçıklar hediye ederek ziyaretçileri ilçelerine davet ettiler.    

 'Samsun Tanıtım Günleri' programında, ‘’Hüseyin Şimşek, Sami Aksu, Rahmi Aydın, Şeyda Karadeniz, Ayhan Toprak,  Saffet Arslan, İzzet Aktaş, Murat Aldemir, Ümit Kurşun, Sibel Yıldırım, Samsunlu Fehmi, Saffet Aslan, Gözde Anıl, Turgay Yılmaz,Ceyhun Şişmanoğlu, konser verdi.

Fuar alanına ilk gün İstanbul'daki Samsunlular akın etti.

Şenlikte ise Bafra Pidesini tatan ve çok güzel bulan Sinema Sanatcısı Nuri Alço ve Mahmut Hekimoğlu büyük ilgi gördü.

Bafra Stantınıda gezen sanatcılar hayranlıklarını gizleyenediler.

Üç gün sürecek  tanıtım günleri fuarı açılış törenine Ak Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Ak Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç,İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyir Eren, SADEF Genel Başkanı Kaya Aşcı, İstanbul Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu,Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar,Kolay Belediye Başkanı Dursun Aygün, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer ve çok sayıda davetli katıldı.

samsun-tanitim-gunleri-(3).20120414133121.jpgsamsun-tanitim-gunleri-(4).jpgsamsun-tanitim-gunleri-(6).20120414133233.jpgsamsun-tanitim-gunleri-(7).jpgsamsun-tanitim-gunleri-(8).jpgsamsun-tanitim-gunleri-(9).jpgsamsun-tanitim-gunleri-(9).20120414134001.jpgsamsun-tanitim-gunleri-(10).jpgsamsun-tanitim-gunleri-(11).jpgsamsun-tanitim-gunleri-(12).jpgsamsun-tanitim-gunleri-(13).jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.