FATİH ÇİFTCİ, GÜMRÜK VE TİCARET BAKAN YARDIMCILIĞINA GETİRİLDİ

FATİH ÇİFTCİ, GÜMRÜK VE TİCARET BAKAN YARDIMCILIĞINA GETİRİLDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 24. Dönem Van Milletvekili Fatih Çiftci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Yardımcısı oldu. Çiftci’nin Bakan Yardımcısı olması memleketi Erciş’te sevinçle karşılandı.

A+A-


Fatih Çiftci'nin atama kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğü girdi. 4 Ocak 2016 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı olarak görevine başlayacak olan Çiftci, yaptığı açıklamada kendisini bu göreve layık görenleri mahcup etmeyeceğini söyledi. Bu göreve gelmesinin aslında Cumhurbaşkanı, Başbakan, Gümrük ve Ticaret Bakanı ve Ak Parti hükümetinin Van’a verdiği önemin göstergesi olduğunu da belirten Çiftci, “Aslında bu atama Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, Sayın Bakanımızın, hükümetimizin Van’a, Erciş’e ve bölgeye verdiği önemi göstermektedir. Bizi bu göreve layık gören Başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Gümrük ve Ticaret Bakanımıza, hükümet üyelerimize şahsım ve Van halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Allah bizleri ülkemize, milletimize, bölgemize, ilimize ve ilçemize mahcup etmesin. Bu duygu ve düşüncelerle Van halkına bir kez daha saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
Fatih Çiftci’nin Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı olarak atanması memleketi Erciş’te de büyük sevinçle karşılandı. Vatandaşlar Çiftci’nin Erciş’te, Van’da ve diğer ilçelerde büyük emeklerinin bulunduğunu belirterek, Çiftci ile gurur duyduklarının belirttiler.
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, 06 Temmuz 1971 yılında Van’ın Erciş ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Beyazıt, orta ve lise eğitimini ünseli Alpaslan Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. İki üniversite eğitimi olan Çiftci önce Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünden ön lisans diplomasını aldı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden de lisans diplomasını alarak yüksek öğrenimini tamamladı. Askerlik hizmetini Zonguldak Devrek’te ifa eti Şeker Bank Genel Müdürlüğü’nde hukuk danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Erciş Adliyesi’nde stajını tamamlayarak avukatlık ruhsatını aldı, 1997 yılında Erciş Adliyesi’nde hakim / savcı adayı olarak göreve devam etti.
Adalet Bakanlığı Savcı/Hakim Eğitim Merkezi’nde göreve devam eden Çiftci, 1999 yılında Nevşehir Derinkuyu Cumhuriyet savcılığına atandı. Dört yıl Derinkuyu’ da görev yapan Çiftci, 2003 yılında Bingöl Genç Cumhuriyet savcılığına atandı. Noterlik belgesi de bulunan Çiftci, 30.12.2003 tarihinde Erciş Belediye Başkanlığına aday olmak için görevinden istifa etti. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Erciş Belediye Başkanlığını kazanan ve iki dönem üst üste başkanlık görevinde bulunan Çiftci, ardından AK Parti’den 24. Dönem Van Milletvekili seçildi. TBMM’ de birçok komisyonda görev de yapan Çiftci, 2015 yılında yapılan Milletvekili Genel Seçimleri’nde AK Parti Van Milletvekili Adayı olarak yer aldı. Çiftci, evli ve İngilizce bilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.