Fakülte Var Öğrenci Yok

Fakülte Var Öğrenci Yok

Bafra’da görev yapan Oda, Borsa ve Meslek Odası Başkanları Arslan Ailesi tarafından yaptırılan Bafra İşletme Fakültesi binası ziyaret edilip gelinen son durum değerlendirildi.

A+A-

Bafra İşletme Fakültesi Binasını memleketine hibe eden Arslan ailesi adına Akif Arslan konuşmalarında ‘ Merhum babam Selahattin Arslan’ın vasiyeti üzerine Bafra’mız ve Bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ettiğimiz Bafra İşletme Fakültesi Binasını Arslan ailesi olarak üstlendik. Bu süreç bizim için tahmin ettiğimizden çok daha yorucu ve sorunları çözmeye çalışmak ile geçti. Fakat her zaman dediğim gibi Bafra İşletme Fakültesinin Bafra’mıza ve bölgemize hayırlı olması hususu dışında bir gayemiz olmadı. Fakülte binamız yeni eğitim öğretim yılına hazır olacak şekilde çalışmalar devam ediyor. Bafra İşletme Fakültesi YÖK tarafından bu yıl ki eğitim öğretim takvimine alınmış fakat öğrencilerin tercih kılavuzunda yer almamıştır. Bu durum eğitime hazır olan Fakülte binamızın bir yıl daha boş kalmasına ve öğrencilerin şehrimize gelmemesine yol açmaktadır. Oda Borsa ve Meslek Başkanlarımıza bu konuda göstermiş oldukları hassasiyet için teşekkür ederim’ dedi.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar yaptığı açıklamada ‘ Aşçı ailesi tarafından memleketlerine hibe edilen Bafra Turizm Fakülte binasının ardından, Akif Arslan ve Saffet Arslanın, Arslan ailesi adına vefa örneği gösterilerek memleketlerine yaptırdıkları Bafra İşletme Fakültesi Binası Bafra ve Bölgemiz için Üniversiteleşme hedeflerimiz doğrultusunda büyük önem taşımaktadır. Yeni eğitim öğretim yılında hizmet vermeye hazır olan Bafra İşletme Fakültesi YÖK tarafından eğitim öğretim takvimine alınmış fakat tercih kılavuzunda Bafra İşletme Fakültesinin yer almaması sonucu öğrencilerin bu yıl şehrimize gelememesi söz konusudur. Biz Bölgede faaliyet gösteren Oda Borsa ve Meslek Odası Başkanları olarak siyasilerimizden ve yetkililerden gerekli desteğin verilmesini ve ek tercih dönemin da Bafra İşletme Fakültesinin yer almasını talep ediyoruz. Bölgemiz için önemli olan bu hususta hep beraber ortak akıl ile hareket edip Fakültemizin bu yıl öğrencilerine kavuşması konusunda gerekli tüm gayreti göstermeliyiz’ dedi.

Gerçekleştirilen ziyarete; Bafra İşletme Fakültesi Binası Arslan ailesi adına hibe eden hayırsever Akif Arslan, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Derebey, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Sarı, Fırıncılar Odası Başkanı Temel Bektaş, Terziler Odası Başkanı İlyas Aşçı, Kahveciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Bakkallar Odası Başkanı Aziz Öztürk, Kunduracılar Odası Başkanı Sedat Göbeloğlu, Elektrikçiler Odası Başkanı Bülent Kulaksız ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Hüseyin Topuz katıldı.

bafra-truzim-fakultesi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.