Esnafın son umudu Bayram

Esnafın son umudu Bayram

Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, Ramazan Bayramı’na kısa bir süre kala toptancı ve imalatçı esnafında hareketlilik yaşandığını, bayramda esnafların yüzünün güleceğini söyledi.

A+A-

Ramazan Bayramı’na kısa bir süre kala çarşı ve pazarlar yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Özellikle giyim sektöründe mal temini noktasında hareketlilik başlarken, satışlar için ise bayram öncesi bekleniyor. Esnafın her zaman bayramları dört gözle beklediğini belirten Ahmet Akbaş, bu bayramın esnaflar için hareketli geçeceğini ifade etti.

“ESNAFIN UMUDU HER ZAMAN BAYRAMLAR OLMUŞTUR”
Esnafın bayram hazırlıkları hakkında açıklamalarda bulunan Akbaş, “Ben Samsun esnafını her zaman 3 bölüme ayırıyorum. Bunlar imalatçı, perakendeci ve toptancı esnafından oluşuyor. İmalatçı ve toptancı esnafımız bayram öncesi hazırlıklarını 1 aydan beri yapıyor. Perakende esnafımızda şu anda imalatçı ve toptancılardan mallarını almaya başladılar. Yaz sezonunun gelmesi, okulların tatil olması ve bayramın bir araya gelmesi esnafta güzel hareketler başladı. Bu hareketlilikten anlayacağımız kadarıyla da Perakendeci esnafımızın da bayramı çok güzel satışlarla değerlendirecek. Esnaflar olarak güzel günler bizi bekliyor diyebilirim. Kış, Samsun’da çok sert geçiyor. Bütün esnaflar yazı bekliyor. Bundan sonra 12. aya kadar esnafımızın bu hareketliliği değerlendirmesini tavsiye ediyorum. Esnaflar olarak şu anda istediğimiz hareketliliği yakalamış durumdayız. Esnafın umudu her zaman bayramlar olmuştur. Ama bu kez esnaflarımızın en güzel şansı 3 güzelliğin bir arada olması oldu. Bayram, okul tatili ve yaz sezonu bir arada geldi ve bu da işlerimize olumlu yönde yansıyacak” dedi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.