Eski binalar onarılacak

Eski binalar onarılacak

Bafra Kaymakamı Halis Arslan günün erken saatlerinde şehir merkezinden yola çıkarak ilk olarak öncelikle

A+A-

Selemelik mahallesindeki atıl vaziyette olan ve kullanılmayan tek katlı binada incelemelerde bulundu. 

Akabinde Boğazkaya ve Şeyhulaş mahallelerine gitti.

Öncelikle Selemelik mahallesinde bulunan ve atıl durumda olan yıkılmaya yüz tutmuş ilkokul, köy sakinleri ve hayırsever vatandaşlar tarafından imece usulü ile tadilatına başlanarak çatı kısmının bakım ve onarımına geçildi. Uzun yıldır kullanılmayan okulun ise camları, çatısı ve kapıları kırıktı.

 Selemelik Mahalle muhtarı Mithat Öztürk yapmış olduğu açıklamasında; mahallemizde bulunan okulun atıl durumda olması nedeniyle ilk olarak Sayın Kaymakamımız Halis Arslan’ın yanına gittik. Mahalle sakinlerinin bir araya gelip oturabileceği bir yer olmadığını, gelen misafirleri ağırlayacak ve ayrıca gençlerimizin teknolojiyi yakından takip ederek, ders yapabilecekleri bilgisayarlı bir odaya ihtiyacımız olduğunu belirttik. Yıkılmaya yüz tutmuş okul binasının mahalle konağı yapılması için yardım istedik. Ama inanamadığım bir olayla karşı karşıya geldim. Sabah saat: 8.00’de bir Kaymakamımızı mahallemizde gördüğümde çok şaşırdım ve bizleri oldukça mutlu etti. Hele hele verilen sözünde yerine getirmiş olması yalnız kalmadığımızın ifadesini göstermiş oldu. Kaymakamımız Halis Arslan’dan Allah razı olsun. Hayırsever vatandaşların yardımıyla ve bizlerin yardımlarıyla binanın çatı onarımına başladık. Akabinde ise iç odalarının tadilatları yapılacak. Kullanılmayan atıl durumdaki bir okulun sosyal bir tesise dönüştürülmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Kaymakam Halis Arslan yapmış olduğu açıklamasında ise; Selemelik mahallesi sakinlerine verdiğimiz sözümüzü yerine getiriyoruz. Bu girişimlerimizi de diğer mahallerde yapmayı planlıyoruz. Ayrıca mahallelerde yapmış olduğumuz geziler ve incelemeler esnasında evlerde bulunan ve ayağa kalkamayan yaşlıları da ziyaret ediyoruz. Selemelik mahallesinden sonra Boğazkaya ve Şeyhulaş okullarını da ziyarette bulundum. İdarecilerimizin okullarının giriş kapısından, bahçe düzenlemesine ve çatı katına kadar olan bütün bölümlerin temizlik ve düzen olarak her bakımdan kontrol etmelidirler. Okullar çocuklarımızın ikinci evleridir dedi. 

bafrada-eski-evler-onarilacak.JPGbafrada-eski-evler-onarilacak-001.JPGbafrada-eski-evler-onarilacak-002.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.