Ersin Kıcır: Tefecilerin Devri Başlayacak

Ersin Kıcır: Tefecilerin Devri Başlayacak

Yalçın Köse- Bafra55.net / İyi Parti Alaçam İlçe Başkanı Ersin Kıcır, Türkiye ekonomisinde “Şimdi tefecilerin dönemi başladı.” dedi.

A+A-

İYİ Parti Alaçam İlçe Başkanı Ersin Kıcır, Bafra55.net’e özel açıklamalarda bulundu. Birçok konuya değinen Kıcır’ın konuşması şu şekilde:

Yönetim Kurulu listesini biz verdik Ankara’da onaylanmayı bekliyor, takriben 1 haftaya onaylanmış liste bize ulaştırılır ve yönetimimiz şekillenmiş olur. Benim MHP’den ayrılış nedenim diğer arkadaşlarımdan pek farklı değil.

Son dönemde Kilitlenmiş Türk siyasi tarihinin demokratik bir şekilde önünün açılmasının gerektiğini düşünüyorum. Sosyal ve ekonomik anlamda Sıkışmış toplumun bir an evvel rahatlatılması gerekir. Yoksa bunun bedelini hep birlikte öderiz. Her dönem bir senaryo ve mağduriyet konusu ile toplumu içi boş işlerle oyaladılar. Bu dilin değişmesi gerekir. Siyaseti küfür diliyle değil de nezaket diliyle ve doğru olanı anlatarak yapılması gerektiğini düşünüyorum. Eğer bir siyasi partiyseniz iktidar hedefiniz olmalı. Öyle bir Hedefiniz yoksa size gönül vermiş kitleleri nereye kadar tutabilirsiniz?

Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener dedi ki: Biz Milliyetçi Hareket Partisinde siyaset yapmak istiyoruz.  Devlet Bey’de bize siz işinize bakın diyerek başka bir yol gösterdi.  Ülkücü olmak sadece MHP’de siyaset yapmak anlamına gelmiyor. Ben MHP İlçe Başkanıyken Alaçam’ın 65 mahallesini teşkilatımla beraber kapı kapı dolaştım ve davamızı anlatmaktan gurur duydum. MHP ilçe başkanlığını layığı ile yaptığımı düşünüyorum. Gönül vererek mücadele ettiğiniz ve savunduğunuz partinizde farklı bir adayı desteklediğinizde bakıyorsunuz bir gün sonra hain ilan edilmişsiniz. MHP ideolojisi olan bir partidir Tek kişiye bağlı kalmamalıdır. Genel Başkanı’nız bir açıklama yapıyor ama bundan ne Genel Başkan Yardımcılarının nede yöneticilerinin haberi var. Her şeye rağmen zor şartlar altında görev yapan ilçe teşkilatlarını ve bundan bir gün rahatsızlık duymayan dava arkadaşlarımı kutluyorum. Bu vatan için Beş bin şehit vermiş bir davanın neferi olmaktan hep gurur duydum, içimde yaşadığım duyguları ifade etmem çok zor. Bu sebepten ötürü MHP’sinin tüm mensuplarını Hz. Hamza’nın cesareti ile selamlıyor Peygamber Efendimizin şefaati ile kucaklıyorum. Hoşça kalın…

Bundan sonraki süreçte İYİ Parti’yle birlikte güzel şeyler olacağının kanaatindeyim. Toplumun rahatlamaya ihtiyacı var onun için İnşallah hayırlısı olur. Ama böyle giderse iyi günler beklemiyoruz. Son 15 yıllık irade, ‘Milliyetçiliği ayaklar altına aldım.’ diyen 72 etnik kökenden bahseden irade. Bakıyorsunuz bir gün çıkıp, ‘Tek devlet, tek millet, tek bayrak.’ diyor. Daha önce aklınız, fikriniz neredeydi? Gerçeği görmeniz çok güzel…

Çok kırılan dökülen insanlarımız var. Sayın Genel Başkanım Meral Akşener’in dediği gibi, ‘Bir bayram sofrası içerisinde, Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla yaşamalı bu toplum.’ Bir olmuş, birlikte savaşmış, Türkiye Cumhuriyeti kurmuşuz. Bundan sonra bu milleti tartışmaya ne kimsenin gücü nede haddi yeter. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti devleti içinde Toplum huzurlu bir ortamda yaşayabilmelidir.

Türkiye’de siyaset dakikada değişiyor. Sabah farklı akşam farklı oluyor siyasetin sadece Ben merkezli değil demokrasiyle yönetilmesi gerektiğine inanıyorum.  Herkesin görüşü beğenmeyebilirsiniz ama eleştiri olmalı. Herkesin görüşü farklı olabilir eleştirilerden ders çıkartılmalı. Padişahlık döneminde değiliz .Herkesin üniter bir şekilde rahat bir ortamda yaşaması huzur ve refahın getirilmesi gerekiyor.

Sat kurtul, ver kurtul… Bütün öz kaynaklar elimizden gitti. Üretime dayalı bir şey yok.  Yatırıma destek vermiyorsun. Eti, samanı ithal ediyorsunuz.  Bunların düzeltilmesi gerekir. Üretimi olmayan bir toplum çökmeye mahkûmdur. Biz tarım ülkesiyiz ama pirinci ithal ediyoruz. Hayvancılıkta öyle, nereye kadar gidecek bende merak ediyorum. İnşaat sektörüyle bir yere kadar. Borçlandı insanlar bir yere kadar şimdi tıkandı. Artık tefecilerin dönemi başladı.  Çok parası olan tefeci, ödemesi çok olan sıkışmış müteahhittin tepesine biniyor. 200 bin liralık daireyi 100 bin liraya alıyor. Dönem artık tefecilerin dönemine kaymaya başlayacak. Bu tahribatın yakın zamanda atlatılacağını düşünmüyorum. Bunlar iyi günler gibi geliyor. Gelecekten kaygılıyım. Bizim hamdolsun işimiz gücümüz var ama çocuklarımızın geleceğinden endişe ettiğim için siyaset yapıyorum. Siyaseti eğer düzgün insanlar yapmazsa kendine rant sağlayan insanlar yapacaktır. Siyasete bakış Türkiye’de farklı. Toplumumuz çalışmadan kazanmaya alıştırıldı. Teknoloji doğru alanda kullanamayan ve akıllı telefona yönelen gençlerimizi doğru yönlendirmeliyiz. Her dönem farklı bir sistemle eğitim çökertildi. Türkiye’nin yeniden fizibilite edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İnşallah iyi olur ama kaygılarım var bu gidişatın iyi olacağını düşünmüyorum.  Hangi iktidar gelirse gelsin 15 yılın verdiği tahribatı hemen düzeltebileceğini düşünmüyorum. Kolay bir süreç değil, inşallah İYİ parti iktidarında her şey daha güzel olacak, Rabbim bizlere aziz Türk milletinin değerlerinden taviz vermeden siyaset yapmayı nasip eylesin…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.