Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Proje Sonuçları açıklandı.

Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Proje Sonuçları açıklandı.

Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesine 2018/2. döneminde 11 Engelli, 17 Eski Hükümlü kendi işinin sahibi olmak için Bafra İŞKUR’a başvurdu.

A+A-

 Proje sonuçları 07.11.2018 tarihinde açıklandı. Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi olarak 14 Eski Hükümlü Projesi ile 3 Engelli Projesi komisyonca kabul edildi. Diğer projeler ise revizyon edilerek tekrar komisyona gönderilecektir. Projesi onaylananlara Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürlüğünce resmi davetler yapıldı. İşyerini açmak isteyenler sözleşme yapılacaktır.

Bafra İŞKUR Müdürü Yakup ERGENLİK; İl Müdürümüz Haşim MEYDAN’ın verdiği destek ve teşviklerle böyle bir çalışma içerisine girildiğini belirtti. Temel amacımız 2019/1 proje döneminde Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerinde Kaymakamlıklar ve Belediyelerle işbirliği yaparak kendi işini kurabilecek olan engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza ulaşmak, farklı sektörlerde proje üreterek toplumsal hayata katılımlarını sağlamaktır. Engelli ve eski hükümlülerin desteklerden faydalanmaları için öncelikle girişimcilik eğitim programından sertifika almış olmaları gerekmektedir. Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 3 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart olup, aksi durumun tespiti halinde kuruluş desteği olarak yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacaktır.

Bafra İŞKUR Müdürü Yakup ERGENLİK; Proje ekibi olarak Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşların İŞKUR’a başvurmaları halinde gerekli tüm destekleri sunacaklarını belirtti. Engelliler ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabilecektir. Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli birey adına vasi olanların kendi işini kurmasını amaçlayan projeler desteklenmeyecektir.

Bu çalışmalarda desteklerini bizden esirgemeyen İl Müdürü Haşim MEYDAN’a, Bafra TSO Başkanlığına, Bafra ve Alaçam Ziraat Odası Başkanlığına, Bafra, Alaçam, Yakakent Belediye Başkanlığına, Bafra denetimli Serbestlik Müdürlüğüne, KOSGEB’e ve Eğitim ve Projelerin duyurulmasında sundukları destekten dolayı tüm Bafra basın mensuplarına teşekkürlerini sunan Bafra İŞKUR Müdürü Yakup ERGENLİK; Engelli ve eski hükümlülerin yeni projeler beklediklerini belirtti. 2019 yılı için proje başvuru formu ilana çıktı. Proje teklifleri, 07 Aralık 2018 tarihi mesai saati sona erene kadar Türkiye İş Kurumunun her ilde kurulu bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine veya Hizmet Merkezlerine bir (1) asıl ve bir (1) kopya olarak elden verilecek veya posta ile gönderilecektir. İl müdürlükleri veya hizmet merkezlerine yapılmayan başvurular dikkate alınmaz. Başvuru süresinden sonra Kuruma ulaşan projelerin postaya verilme tarihleri dikkate alınır. İl Müdürlüğü tarafından yapılacak şekil incelemesinde eksikliği olan projelere 28 Aralık 2018 tarihine kadar süre verilerek tamamlaması istenilecektir. Bu tarihten sonra eksikliklerin hiçbir şekilde tamamlanması mümkün değildir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.