EN GEÇ 6 AY İÇERİSİNDE BAFRA ÇÖPLÜĞÜNE ÇÖP DÖKÜLMESİNİ KESECEĞİZ

EN GEÇ 6 AY İÇERİSİNDE BAFRA ÇÖPLÜĞÜNE ÇÖP DÖKÜLMESİNİ KESECEĞİZ

Bafra'da Muhtarların Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaza Yaptığı Ziyarette, Bahçeler Mahallesinin Açıklaması Üzerine Şu Konuşmalar Geçti.

A+A-

Bahçeler Mahallesi Muhtarı Erkan Kadakal söz isteyerek şunları söyledi,'' İlk önce Bahçeler Mahallesini sonra da Bafra'yı ilgilendiren bu büyük çöp sorununa el attığınız için size teşekkür ediyorum. Çünkü çöp olayı Bafra'nın en büyük sıkıntılarından biridir, belki su sorunumuz kadar büyük değildir ama 2. veya 3.sırada gelir bu sorunumuz. Bu sorunumuza siz duyarsız kalmadınız geldiniz Bafra'ya ve 2 gün sonrasında bana söylediklerinde '' çöplükte çalışma var'' ben inanmamıştım. Gittim yerinde o çalışmayı gördüm ve memnun oldum gerçekten bizimle bu kadar kısa sürede ilgilenmenize. Bunu defalarca söyledik fakat siz bu konuya duyarsız kalmadınız ve bunun sonunu da getireceğinize inanıyorum. Bizi bu sıkıntıdan kurtarırsanız Bafra olarak size çok teşekkür ederiz.'' şeklinde konuştu.

Konu üzerine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise şunları söyledi, '' En geç 6 ay içerisinde Bafra çöplüğüne çöp dökülmesini de keseceğiz. Bırakın çöpü gömmeyi, çöp Bafra çöplüğüne dökülmeyecek bir istasyona getirilecek ve o istasyonda sıkıstırılarak küçük hacimler haline getirilecek. Ardından çöplerin Samsun çöplüğüne getirilme yönündeki çalışmayıda en geç 1 senenin içerisinde gerçekleştireceğiz. Şimdi bilginiz olsun diye söylemek istiyorum, orada çöplerin üzerinde ayıklama yapan insanlar var. O insanlar çöpü toplamamız ve gömmemiz arasında olan süreçte biraz ayak bağı oluyorlar. Bu insanların geçimi oradan olduğu için bizlere biraz ayak bağı oluyorlar. Fakat dediğim gibi biz Bafranın çöpünü dert ediniyoruz. Bafranın çöpü orada olduğu sürece organize sanayiyide geliştiremiyeceğimizi düşünüyoruz ve Bafra'ya da yakışmayan bir şeyle karşı karşıya kalırız diye korkuyoruz. Hiç merak etmeyin biz bu konuyu kendimize dert edindik ve en kısa sürede sonuca gideğimizden emin olmanızı istiyoruz.'' 

dscf8289.jpgdscf8310.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.