EMEKLİLERİN SGDP BORÇLARI SİLİNMELİDİR.

EMEKLİLERİN SGDP BORÇLARI SİLİNMELİDİR.

Samsun saadet partisi il başkan yardımcısından basın toplantısı.

A+A-

Bugünkü Basın toplantımızda çalışan emekli vatandaşlarımızın maaşlarından % 15 oranında kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) den bahsedeceğiz. Bağ-Kurdan emekli olup işine devam edenler için 8 Eylül 1999 tarihinde, SSK ve T.C. Emekli Sandığından Emekli olup Bağ-Kurlu olmayı gerektiren faaliyette bulunanlar için 2 Ağustos 2003 tarihinden itibaren Limitet Şirket Ortaklığı , Anonim Şirket Kurucu Ortakları ve Yönetim Kurulu Üyeleri için 28 Ocak 2004 tarihinden itibaren Emeklilerimizin maaşlarından %10 oranında SGDP primi kesilmeye başlanmıştır.Bu oran kademeli olarak artırılarak % 15 e çıkartılmıştır.

 

   Emeklilerin çoğu bu yükümlülüğü bilmedikleri için SGDP yönünden cezalı duruma düştüler. Halen da bilmeyenler mevcut. SGDP yükümlülüğünden kaynaklanan borç tutarı hiç ödeme yapmayanlar için durumlarına göre 10.000 TL ye ulaşabiliyor.

11.09.2014 tarihinde yürürlüğe giren 6552 Sayılı Torba Yasa ile borçların yeniden yapılandırılması imkanı getirilmiş ve 1 Aralık 2014 tarihine kadar tanınan yapılandırma süresi 1 ay daha ertelenerek 31 Aralık 2014 tarihine uzatılmıştır.

 

   Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur Emeklilerimiz çalışma hayatı boyunca SGDP ödedikleri için Çalışan Emeklilerimize yüklenen bu külfetin kaldırılması hakkaniyete uygun olacaktır.

Ayrıca AKP hükümetleri tarafından 12 yıldan beri %2-3 oranında  zamlarla Açlık ve Yoksulluk sınırının altında maaş alan emeklilerimiz alıştıkları yaşam standartlarının altına atılmış açlık ve sefalete mahkum edilmiştir.Bu nedenle Çalışan Emeklilerimizin mağduriyetlerinin önlenmesi için SGDP borçlarının silinmesi hususunda Yasal Düzenleme yapılmasını yetkililerin bilgisine sunuyorum.                                                                                            

 

İL BAŞKAN YARDIMCISI                                                                 Dursun AĞCA

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.