ELEKTRİK KESİNTİSİNİN KAYNAĞI AMASYA KAYABAŞI TRAFO MERKEZİ

ELEKTRİK KESİNTİSİNİN KAYNAĞI AMASYA KAYABAŞI TRAFO MERKEZİ

ELEKTRİK KESİNTİSİNİN KAYNAĞI AMASYA KAYABAŞI TRAFO MERKEZİ

A+A-

Karadeniz Bölgesi'ni besleyen TEİAŞ’a ait 154 kWh’luk yüksek gerilim hattında meydana gelen patlama nedeniyle Sinop-Artvin arasına bir saat elektrik verilemedi. Karadeniz Bölgesi'ni besleyen Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'ye (TEİAŞ) ait Amasya Kayabaşı 380 kWh Trafo Merkezinde Akım Trafosu’nun patlaması dolayısıyla yangın çıkmış olup, çıkan yangın dolayısıyla Sinop'tan Artvin'e kadar yaşanan elektrik kesintisi yaklaşık yarım saat kadar sürdü. TEİAŞ'a ait 154 kWh’luk yüksek gerilim hattında meydana gelen patlama Karadeniz Bölgesi'nin tümünde kısa süreli aynı anda elektrik kesintisi yaşandı.

TRABZON, GİRESUN, RİZE VE ARTVİN DE ETKİLENDİ
Trabzon, Rize, Giresun gibi illerde de yaşanan elektrik kesintisinden Çalık YEDAŞ sorumluğunda bulunan Sinop, Samsun, Ordu, Amasya ve Çorum illeri de etkilendi. Trafoda meydana gelen arıza giderildikten sonra, aşırı yüklenme olmaması için 'kısım kısım elektrik verilmeye başlandı'.
Çalık YEDAŞ, elektrik kesintisinin hemen ardından üst düzey yönetimini toplayarak, tüm ekipleri alarma geçirdi. Elektriğin yeniden verilmesi sonrası, aşırı yüklenme olması halinde doğabilecek aksaklıklar nedeniyle, tedbir alındı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.