EĞİTİM-SEN'DEN BAFRA BELEDİYE MECLİSİNE MEKTUP

EĞİTİM-SEN'DEN BAFRA BELEDİYE MECLİSİNE MEKTUP

Eğitim-Sen Bafra Belediye Meclis Toplantısı Öncesi Ali Kale Turistik Tesislerine Gelerek Bafra Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerine Mektup Dağıttı.

A+A-

Saygı Değer Bafra Belediyesi Başkanı,

30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde göstermiş olduğunuz başarıdan dolayı sendikamız Eğitim-Sen adına sizleri kutlar, seçildiğiniz yeni dönemde Bafra için alacağınız kararlarda ve hizmetlerde başarılar dileriz.

Bugün Bafra Belediyesi Meclisi ile birlikte yapacağınız ilk toplantıda, yazımızın devamında detayları olan, Cumhuriyet Ortaokulu Bahçesi’ne yapılacak yeni okul binası konusunun gündem yapılması ve bu yeni okul binasının yapılmaması konusunda gerekli hassasiyetleri göstereceğinize olan inancı ile,

Yeni çalışma döneminizde başarılar dileriz.

İşte Bafra Eğitim-Sen Temsilciliğinin Mektubu;

"ORTAOKUL BAHÇESİNE 5 KATLI ORTAOKUL YAPILIYOR"

Cumhuriyet ortaokulu ilçemizin en eski ve köklü okullarından birisidir. Yıllar önce tek bina olarak tasarlanmış okula, zaman içinde yetersizliğin görülmesi ile ek binalar yapılmıştır. Şimdi yapılması planlanan ek bina değil, devasa büyüklükte yeni bir okul projesidir. Yapılmak istenen bu yeni okul binası ile birlikte bahçenin çok büyük bir kısmı betonlaşacaktır. Okul bahçesinde kesilen ağaçların yanı sıra yeniden kesilecek ağaçlarla birlikte büyük bir alan oyun bahçesi olmaktan çıkıp betonlaşmaya terk edilmiş olacaktır. Yapılmak istenen bina, bodrum katı ile birlikte 6 kat olup, okulun öğrencilerin yaşam merkezi olmasından çok uzaktır.

"OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ"

MEB projesi kapsamında, okulların çevrenin kullanımına daha elverişli hale getirilmesi gerekirken, çevreyle olan bağları daha da kesilmek istenmektedir. Öğrencilerin okuldaki eğitimlerinin dışında da okul bahçelerini kullanmaları için sözde projeler üreten Milli Eğitim Bakanlığı sınıfta kalmıştır. Kendi ürettiği proje ile çelişir bir şekilde okul bahçesine devasa büyüklükte yeni bina yapmak istemektedir. Üstelik bu durum sadece Cumhuriyet Ortaokulu bahçesi için değil, Bafra da ki bazı diğer okullar içinde söz konusudur.

Okullarımızın eğitim standartları yönünden gereken yeterliliği sahip değilken var olan okullarımızın bahçelerine, yeni okul binaları ve yeni eklentiler yapmak eğitim-öğretim ortamlarımız olan okullarımızın daha da niteliksiz hale gelmesine neden olacaktır.

"ADRESE DAYALI KAYIT SİSTEMİ”MÜMKÜN OLMAYACAKTIR.

İlçemizin nüfus yoğunluğu artan bazı mahallelerinde okullaşma sorunu varken, yeni okul projesinin mevcut okul bahçesine yapılmak istenmesi de ikametgâha dayalı kayıt sistemine, aykırı bir durumdur. Bilinmektedir ki, birçok veli çocuğunu kayıtlardan önceki dönemde Cumhuriyet Ortaokuluna kayıt yaptırabilmek için geçici ikametgâh değişiklikleri yapmaktadır. Oysa yapılması gereken, mahallelerimizde olan mevcut okullarımızın ve gelişen mahallelere yapılacak yeni okulları nitelik yönünden geliştirmektir.

"OYUN BAHÇESİ "YETERLİ OLMAYACAKTIR. Yapılacak yeni okul binası eski okul ile birlikte düşünüldüğünde 40 derslikli büyük bir okul oluşacaktır. 34 kişilik sınıf mevcutlarını düşündüğümüzde, okul bahçesinde aynı anda 1360 öğrenci olacaktır. Daraltılmış okul bahçesinde öğrencilerimiz oyunlarını oynayacakları alan bulamayacaklardır. "TRAFİK SORUNU" YAŞANACAKTIR.

Bir bölgeye bu kadar öğrenciyi yığmak ulaşım sorununu artıracaktır. Okulların giriş-çıkış saatlerinde, öğrencileri almak isteyen servislerden kaynaklı izdiham oluşacaktır. Bu izdihama çocuklarını almak için okul önlerine araçlarıyla gelen velileri de düşündüğümüzde çok büyük bir karmaşa ortaya çıkacaktır. Trafik sorunu yaşayan ilçemize yeni bir sorun daha eklenmiş olacaktır. Herkesin oturduğu mahalleden başka mahalleye/okula gitmesi ne kadar doğrudur? Ekonomik maliyeti hesaplanmış mıdır? Şehrin ortasına yapılan bu kadar kamu binasının aynı bölgede olması doğru mudur? Gibi sorunlarda tartışma konusudur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.