Eğitim Fakültesi Bin 800 Mezun verdi

Eğitim Fakültesi Bin 800 Mezun verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi’nden, birinci ve ikinci öğretim olmak üzere bin 800 öğrenci mezun oldu.

A+A-

Sabah saatlerinde Tahsin Tuncalı Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen ikinci öğretimin mezuniyet törenine Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, dekanlar, öğretim üyeleri ve aileler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, mezun öğrenciler adına konuşma yapan ikinci öğretim fakülte birincisi Sevil Güler, “Bizler, fakültemizde eğitim-öğretim sürecinin yaşam boyu devam ettiğini öğrendik. Bu bilinçle, 21. yy öğretmenleri olarak, bir yandan kişisel gelişimimizi sürdürmeye, bir yandan da öğrencilerimizi en güzel biçimde yetiştirmeye gayret edeceğiz. Başta ailelerimiz ve hocalarımız olmak üzere, üzerimizde emeği bulunan herkese teşekkür ediyor, böyle güzel bir günde mutluluğumuzu paylaştığınız için tüm arkadaşlarım adına, hepinizi saygı ve şükranla selamlıyorum” dedi.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, “Öğretmenlik mesleğine başlarken, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimsemek, korumak ve geliştirmek için yemin etmiş olan bizler, bu amaçları gerçekleştirebilmek adına çabalarken bunda ne kadar başarılı olduğumuzu, mezuniyet sevinci yaşayan siz sevgili öğretmenlerimizde görmek bizlere gurur vermektedir. İnanıyor ve ümit ediyoruz ki, Türkiyemiz sizlerin yetiştireceği ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller’ sayesinde muasır medeniyetler hedefine ulaşacaktır” diye konuştu.
“Bugün 2011-2012 mezuniyet töreni için bir arada olduğumuz Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi, ülkemizin en eski ve en köklü öğretmen yetiştiren kurumlarından biri olmanın haklı gururu içindedir” ifadesini kullanan Dekanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz şöyle devam etti: “Fakültemiz yaklaşık 10 bin öğrenci ve 200’ün üzerinde akademik personeli ile mevcut 170 civarında bulunan ulusal üniversite sayısının yaklaşık 100 tanesinden daha fazla öğrenci ve öğretim üyesine sahiptir. Bu sayısal veriler üniversitemizin konumu ve bina yeterlilikleri ile birleştiğinde, Türkiye şartlarında en iyi ve en verimli öğretmen yetiştirme kurumu olduğumuz iddiasının en önemli kanıtıdır. Buna şehrimizin yeri, tarihsel mirası, iklimi, doğal güzellikleri, yerleşme ve konut düzeni gibi ideal şartlar taşıdığını gözlemlemiş olduğunuzu ümit ediyor, üniversite sınav maratonunun yaşandığı şu günlerde diğer çocuklarınızla birlikte sizleri şehrimize davet ediyor, üniversite tercih listesinin en üst sıralarında üniversitemize yer vereceğinizi ümit ediyoruz.”
Akşamüstü düzenlenen birinci öğretim mezuniyet törenine ise Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Prof. Dr. Hasan Gümüş, öğretim üyeleri ve aileler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, mezun öğrenciler adına konuşma yapan 1. öğretim fakülte birincisi Derya Yıldırım, “Hepiniz emin olunuz ki; Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla yürüyen Türkiye Cumhuriyeti’nin 21. yüzyıla imza atacak öğretmen ordusunda yerimizi alma hedefinden asla vazgeçmeyeceğiz. Başta ailemiz ve hocalarımız olmak üzere, üzerimizde emeği olan herkese teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gençlerimizin toplumsal sorumluluk bilincine sahip, çağdaş ve ilkeli insanlar olması gerekir. Çocuklarımıza ve gençlerimize bu meziyeti sağlayacak olan öğretmenlerimizdir. Öncelikle genç öğretmen adaylarımızın bu becerileri çocuklarımıza aktarma imkanı bulacakları okullarda görev almalarını ve o öğrencilerle birlikte olmalarını diliyorum. Yaptıkları işi en iyi şekilde yapmalarını, çocuklarımıza güler yüzlü olmayı ve insanları selamlamayı öğretmelerini istiyorum. Tüm bu genç öğretmen adaylarımızın yetişmelerini, gerekli bilgi ve becerilerle donanmalarını sağlayan saygıdeğer hocalarımıza teşekkür ediyor, onları ve velilerimizi tebrik ediyorum. Son olarak, genç öğretmen adaylarımızın en kısa zamanda atanmalarını diliyor, yolları ve bahtları açık olsun diyorum.”
Törenler, dereceye giren öğrencilere plaket ve ödülleriyle mezun öğrencilere başarı belgeleri verilmesinin ardından ‘Öğretmen Andı’ okunması ve keplerin havaya atılmasıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.