KIZ İMAM HATİP LİSESİ BAFRANIN BİR İHTİYACIDIR

KIZ İMAM HATİP LİSESİ BAFRANIN BİR İHTİYACIDIR

Değerli basın mensubu arkadaşlarımız ilçemizde yeni açılcak olan kız imam hatip lisesinin açılışı ile ilgili sendikamızın değerlendirmesini sizler ile paylaşıyoruz.

A+A-

Değerlendirmelerimizi halkımız ile paylaşır iseniz memnun oluruz hayırlı çalışmalar ve iyi bayramlar diliyoruz. .

Kız imam Hatip Lisesi Bafra’nın bir ihtiyacıdır.

İlçemizde 2014 2015 Eğitim Öğretim yılında eğitim hayatına başlayacak olan Kız İmam Hatip Lisesinin açılmasıyla ilgili bazı sendikaların kamuoyunu yanlış bilgilendirerek toplumumuzun zihnini bulandırmaya çalışmasını doğru bulmadığımız ifade ediyoruz.

Açılmış olan Kız İmam Hatip Lisesinin neden ihtiyaç olduğunu sayısal veriler ile paylaşarak bulandırılmaya çalışılan zihinlerin doğru bilgilendirilmesini görev adl ediyoruz.

Değerli Bafralılar ilçemizde 6 tane Anadolu Lisesi bulunmaktadır. 2013-2014 öğretim yılında bu liselerde açılan öğrenci kontenjan sayısı  1154 yerleşen öğrenci sayısı ise 1056 dır. Bu okullarımıza 98 öğrenci daha yerleşebilir iken talep olmadığından yerleştirme yapılmamıştır. Bu veriler bize Bafra’mıza bir Anadolu Lisesi ihtiyacının olmadığını açıkça göstermektedir.

Ancak Bafra’mızda uzun yıllar hizmet veren Bafra İmam Hatip Lisesi ise fiziki yetersizliklerden ötürü öğrenci alamamaktadır.Bugün Bafrada Kız İmam Hatip lisesinin açılmasına karşı çıkanlara soruyorum bu öğrencilerin vebalini kim çekecek ?

Bafra İmam Hatip lisesinin ana binası 24 derslikli bir binadır ve bunun karşılığı alacağı öğrenci sayısı en fazla 850 iken Okulun pansiyonundan 10 derslik bodrum katından 5 derslik daha ilave edilerek 1154 öğrenciye eğitim verilmiştir.Bafra İmam Hatip Lisesi, öğrenciler geri dönmesin mağdur olmasın, talep karşılansın diye fedakarlık yaparak yeni bir  binaya olan ihtiyacı günümüze kadar taşımıştır. Buna karşılık ilçemizde  boşa çıkan okul binasının ihtiyaç olmadığı halde 7. Anadolu Lisesinin açılmasını savunanlar eğitime At Gözlüğü ile bakan sığ bakan kişilerdir, anlayışlardır.

Alınan karar ve uygulama doğrudur sonuna kadar arkasındayız destekliyoruz. Hatta Bafra’mıza 2. İmam Hatip Lisesinin acil ihtiyaç olduğunu buradan ifade ediyor yetkililerin bu hususta çalışma yapmalarını temenni ediyoruz.

Kız İmam Hatip Lisesinin bu binada açılmasına karşı oluşlarına; sosyal tesisleri ,açık kapalı salonlarını, sportif başarıları gerekçe gösteren zihniyete  İmam Hatip Lisesi kız öğrencilerini buraları kullanma hakkını olduğunu daha fazla başarıları göstermelerine engel hiçbir durumun olmadığını hatırlatır bu konuda art niyet taşıyanları esefle kınadığımızı belirtiriz.

 

Eğitim Bir Sen Bafra Temsilciliği adına Hamdi YILDIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum