Efsane Başkan son yolculuğuna uğurlandı

Efsane Başkan son yolculuğuna uğurlandı

Eski Bafra Belediye Başkanı Hasan Aslan dualar eşliğinde defin edildi.

A+A-

FOTO GALERİ 1

Bafra`da iki dönem belediye başkanlığı yapan emekli öğretmen Hasan Aslan(63), gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.
Akciğer kanserinden bir süredir tedavi gören ve 3 gün önce rahatsızlanarak Samsun’da özel bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedaviye alınan Aslan, sabaha karşı vefat etti. Aslan’ın cenazesi Tabakhane Mahallesi’ndeki evinden alınarak Bafra Belediyesi önüne getirildi. Burada düzenlenen törende konuşan eski Belediye Başkanı Yaşar Buharalıoğlu, “Bugün çok acı bir günü yaşıyoruz. Çok değerli bir arkadaşımızı, Bafra Belediyesi’nde 10 yıl hizmet etmiş arkadaşımızı ebedi yolculuğuna uğurluyoruz” dedi.
“Hepimizin başı sağ olsun, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” diyerek sözlerine başlayan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Benim için çok zor bir konuşma. Çünkü biz Hasan başkanla beraber lise birinci sınıftan beri kader arkadaşlığımız var. Birlikte çok sıkıntılar yaşadık, öğrencilik yıllarımızda aynı evlerde kaldık. Köylerden gelerek okuyan kişilerdik. Bizim hurma bahçelerimiz de yoktu. Hurma bahçelerimiz için de mücadele etmedik. Allah rızası için, vatan için, millet için, din için, bayrak için bugün de olduğu gibi çocukluğumuzdan beri mücadele etmiş bir arkadaş grubuyduk. Ben gerçekten çok üzgünüm. Önemli olan insanların nasıl, ne kadar yaşadığı değil, yaşadığı dönemde iyi şeyler bırakarak gitmesidir. Allah mekanını cennet etsin, geride kalanlara sabırlar versin. Bütün aileye başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. 
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş ise, “Değerli büyüğümüzü ebediyete uğurluyoruz. Hasan Aslan gerçek bir Bafra sevdalısı, gerçek bir hizmet adamı, Bafra gönüllüsü ve gerçek bir ülkü deviydi. Hasan ağabeyimizin özellikleri çoktu. O bize hep kardeş gibi davranırdı, biz de ona bir başkan gibi değil ağabey gibi saygı gösterirdik. Hasan Aslan çocukla çocuk olan, büyükle büyük olan, halkının dertleriyle yoğrulan bir insandı. Kısacası Hasan Aslan halk adamıydı, halkın adamıydı” şeklinde konuştu. 
İlçe Müftüsü İsmail Çiçek tarafından yapılan duanın ardından Hasan Aslan’ın cenazesi omuzlara alınarak Büyük Cami’ye götürüldü. Burada ikindi namazına müteakip İlçe Müftüsü İsmail Çiçek tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namazın ardından Aslan’ın naaşı Bafra Asri Mezarlık’ta gözyaşları içerisinde toprağa verildi. 
Cenazede kalabalıktan dolayı cami çıkışı izdiham yaşandı. Cemaat cami avlusuna sığmadı. Cenazeye Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Kaymakam Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, belediye çalışanları ve çok sayıda seveni katıldı.
1994-2004 yılları arasında MHP’den iki dönem Bafra Belediye Başkanlığı yapan Hasan Aslan, 3 çocuk babasıydı. 

1-(2).jpg2-150.jpg3-122.jpg4-070.jpg5-052.jpg6-030.jpg7-020.jpg8-014.jpg9-007.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum