HÜSEYİN EDİS: BAFRALI MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

HÜSEYİN EDİS: BAFRALI MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

MHP Millet Vekili Adayı Hüseyin Edis Muhtarlar ile yemekte bir araya geldi.

A+A-

MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar yaptığı konuşmada, “ Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan milli bayramlarımızdan biri, aynı zamanda, hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete tevdii edildiği gündür. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 95’inci yıldönümündeyiz. Ulusal Bayramlarımızdan 23 Nisan’ımız kutlanmakta, hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramını kutluyorum. Gene bugün üç aylar içerisinde yer alan mübarek Regaip Kandili, üç aylarımızda, Regaip Kandilimizde mübarek olsun. Hem dini, hemde milli bayram gününde, değerli misafirlerimiz, Bafra’mızın muhtarları, bizlerin davetine icabet ettiler. Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

       7 Haziran seçimleri ile ilgili MHP Samsun Milletvekili aday adaylarından Aslan Karanfil Yaptığı konuşmada, “ 7 Yıl Samsun’da özel idare genel sekreterliği yaptıktan sonra,2,5 yıla yakın Gençlik Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden sonra 7 Haziran ülkenin kader seçimleri için Milliyetçi Hareket Partisinden aday adayı olmuş bir kardeşinizim. 7 Haziranda listeler açıklandı. Açıklanan listede ben aday değilim. Ama başından bu yana söylediğim şey şuydu; ‘listede olsam da, olmasam da, listenin başında, ortasında veya sonunda da olsam, ben bu meseleyi bir memleket meselesi olarak görüyor ve memleket meselesi olarak gördüğüm bu davada, sen ben meselesi olarak görmediğim bir dava da, sonuna kadar aday olan arkadaşlarımın arkasında olacağımı ifade etmiştim.’ Dün akşam Hüseyin Edis abim, muhtarlarla buluşmamız var derken, bende muhtarlarımızla buluşmak adına, ülke meseleleri adına muhtarlarımızla buluşma nasip oldu. Ben sizlerle birlikte olduğum için bu ortamı paylaştığım için mutluluğumu ifade ederim. Ben kaymakamlık yaptım, vali yardımcılığı yaptım. İl Özel idare genel sekreterliğinde görevimde, muhtarlarımızla beraber çalışmışımdır. Muhtarlarımızın yaptıkları çalışmaları hem dikkate almışımdır. Biraz hiç danışılmadan, hiçbir muhtara, hiçbir kaymakama danışılmadan, hiçbir valiye danışılmadan, hiçbir il özel idare genel sekreterliğine danışılmadan biraz acele çıkarılan, birazda doğu ve güneydoğuda birilerine verdikleri sözü yerine getirmek için özerklik sözünü yerine getirmek için çıkartılan büyükşehir yasasıyla, muhtarlık kurumumuz yara aldı. Şuanda Büyükşehir yasası insanlarımız tarafından pek anlaşılamadı. Köylerde emlak vergisinden, su parasından, çöp vergisinden bahsedilmeye başlandı. Köye ait mera ve cami avlusundan bahsedilmeye başlanıldı. Büyükşehir yasasının hiç tartışılmadan konuşulduğu şeyler, Büyükşehir yasası sadece köyleri kapatmadı aslında, bana göre ilçe belediyelerini de kapattı. İlçe Belediyelerinin de gelirleri yüzde 50 azaldı. Bu yasa Samsun’a, Türkiye şartlarına uygun değildir. Türkiye’nin kader seçiminde, listede olmasam bile, kaybeden gibi görülsem bile, kazan olduğumu düşünüyorum. Çünkü siyasette doğru olan yerdeyim” diye konuştu.  

       “BU SEÇİMDE SİZLERİN BİZLERİN YANINDA YÜRÜMESİNİ İSTİYORUZ”  

      Muhtarların kendileri için çok önemli olduğunu belirten MHP Samsun il Başkanı Ömer Süslü ise, yaptığı konuşmada,” Türk milleti tarih boyunca, sürekli devlet kurmuş ve onu sevk ve idare etme başarısı göstermiş, her düştüğü yerden de, tekrar kalkabilmeyi becermiş büyük bir millettir. Samsun maalesef sahipsiz. Samsun ilk dönem 7, ikinci ve üçüncü dönem 6 vekil vererek meclise gönderdiğimiz Adalet ve Kalkınma Partisinin milletvekilleri, maalesef şimdi, bülbül gibi şakırdamaya başladılar. Bir tanesi çıktı söyledi ki; ‘Biz, 13 yıldır bir şey yapmadık. Biz, burada tuzluktuk,açık ve net, dönemin başbakanı kendi içinden istifade eden milletvekillerine tuzluk demişti.’ Şimdi de Cemal Yılmaz Demir de, ‘biz, hiçbir işe yaramayan 13 yıldır orayı işgal eden insanlardık’ demesi kendi beyanlarıdır, onun için ben burada rahat söylüyorum. Samsun Milletvekilliği yapan eski bayındırlık bakanlı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı yapanın da ne yaptığını gördük. Tarihinde ilk defa bir tarafsız sahada oynanan maçta, Play Off final maçında, Samsunspor, seyircisiz oynamak zorunda bırakıldı. Samsun’da arkadaşlarımız kalktılar maça gittiler. Oraya Mersin İdman Yurdu seyircisi olarak maça girdiler. Ne yaptılar? Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak seyirciler oradan çıkartıldı. Gene Samsunspor’umuzun 3 puanı siliniyor. Bu konuda mahkememizde devam ediyor. Tamda Samsunspor bir ivme yakalamışken, tamda Samsunspor’umuz Süper Ligle ilgili bir onur almışken 3 puanımız silinerek, sporcularımızın ve Samsun’un moral motivasyonunu düşürüyorlar.  Her zaman 9 tane milletvekiline gerekeni sormanız lazım. Biz, üç dönem bir milletvekilimizle aslanlar gibi orada çarpışıyoruz. Türk milletinin bekası için Türk milletinin geleceği için orada aslanlar gibi çarpışıyoruz. Artık bizi Türkiye Büyük Millet Meclisinde yetim bırakmayın. Bizi 3-4 Samsun milletvekili olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderi” şeklinde konuştu.

       MHP Samsun Milletvekili adayı Hüseyin Edis, hiçbir zaman insan ayrımı yapmadığını, Bafra bölgesinden başka aday olmadığı için bütün bölgenin milletvekili olma sorumluluğunu da kendisinde duymaya başladığını söyledi. 

       Muhtarlara yönelik kendi öz geçmişi hakkında bilgi veren MHP Samsun Milletvekili adayı Hüseyin Edis,”25 dönem milletvekilliği seçimlerinde MHP’den Samsun bölgesinden aday adayı olmak için müracaat ettim. Daha sonra da, Samsun MHP’den ikinci sıradan aday oldum. Bölgeyi gezerken öncelikle, bizi tanımayanlara kim olduğumuzu anlattım. Mesleğime ilk girdiğim günden itibaren, biz bölgemize ne yapabilirizin mücadelesini yaptık. Bu mücadeleyi yaparken, emin olun birçok insan reklamını yaparken, bana dediler ki; 1985 yılında, Bafra’nın yakın köyleri bunları bilecektir. Otomatik telefon yok iken, ben PTT teftiş kurulunda bir yönetmelikte açık buldum. Bafra’nın merkez santralindeki artışı sağlayarak, bu bölgede1986 yılında, 7 köye otomatik telefon geldi. Bunun baş mimarlığı hep benim gayretimle oldu. Ben kendime yönelik reklamları o zamanlar kabul etmedim. 2004 yılında hatta Bafra Lisesi de dahil, birçok yerde bilgisayar yokken, bilgisayar göndererek, en azından çocuklarımızın yeni teknolojiyi tanıması için okullara bilgisayar gönderdik” dedi.  

        İktidar partisisin Bafra Bölgesini hiçbir zaman sahiplenmediğini belirten MHP Samsun Milletvekili adayı Hüseyin Edis,” Biz, her zaman Samsun’un milletvekillerini bizim milletvekilimiz olarak anlattık. İnşallah sizlerin desteği ile seçilip milletvekili olur isek, zaten sorunların nasıl çözüleceğini biz biliyoruz. Yetkiyi aldığımız andan itibaren hemen çözüm dönemine başlayacağız. Milletvekili olduğumda, oradaki makam hepimizin makamı olacak, sizlerin makamı olacak, kendi makamınıza nasıl giriyorsanız öyle gireceksiniz öyle sözü ben size veriyorum. Telefonlarım her zaman açık olacak, aradığınızda ben mutlaka size dönerim. Biz, devletin hesaplarını birebir bilen insanız. Sayıştay da görev yaptığım dönemde, hemen her kuruşun nereye gittiğini biliyoruz. Şunu söyleyebilirim, kaynak sorunumuz yok. Kesinlikle bütçede bir yere bir şey istendiğinde, bütçede sorun oluyor. Sorun şurada, Sayın Bülent Arınç’ın dediği gibi israf sorunumuz var. Bu israfın önlenmesi için kriz dönemlerinde herkes ya bir el birliği yapar, israfı engellemeye çalışır. Büyükşehir yasasının en büyük sıkıntıları bugün, kişilerin kafasına bir şey düşmeden anlamıyor.  Köylerde bir ev yaptığınızda, malum 20 bin TL verdiğinizde iki odalı bir yer yaparsınız. Bugün 2019 yılından sonra plan, proje, ruhsat almak için belediyeden, bir ev için 20 bin TL vereceksiniz. Yerel yönetimde de ilerleme olmadı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.