EDEBİCE 18. SAYIDA!

EDEBİCE 18. SAYIDA!

Edebice dergisi İlkbahar sayısı ile okurlarına merhaba dedi.

A+A-

EDEBİCE 18. SAYIDA!
Edebice dergisi İlkbahar sayısı ile okurlarına merhaba dedi.
Kapak resmini İranlı Ressam Jabbar Nazari’nin çizdiği Edebice’nin 18. sayısı çıktı.  Bahar temasının yer aldığı bu sayının kapağında ayrıca Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Bahar Geliyor” şiirinin ilk dörtlüğü de yer aldı.
18. sayıda Türk halk şiirinin yaşayan efsanelerinden Âşık Feymani ile Musa Göçer’in yaptığı söyleşi de yer alıyor.
Edebice Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Vural 18. sayı taktim yazısında şunları yazıyor:
Merhaba kıymetli okurlarımız…
2019’un bahar sayısı ile sizlere merhaba diyoruz. Kışımız sert geçti. Ülkemiz yerel seçim atmosferine gireli beri yüksek perdeden atılan nutuklar, hakaretler, yuhlar… Siyaset gündeminin çekişmeli, iddialı atmosferi insanımızı gerdi. Seçim çok şükür bitti ve ülke normal gündemine kavuştu. Gerçi edebiyat dünyası seçim arası vermedi ama memleket için önemli hadiseler edebiyat dünyasını da etkilemektedir.
Edebice 18. sayısına ulaştı. 17. sayımızdan itibaren üçer aylık yayın periyoduyla okuyucumuzla buluşma kararını almıştık. Zorunluluk gereği aldığımız bu karar sizlerle buluşma süresini uzatıyor belki ama üçer aylık sürelerle de olsa buluşabiliyoruz. İşe bu açıdan bakınca teselli bulduğumuzu ifade etmeliyim.
Daha önceki sayılarımızda olduğu gibi yine güzel bir sayı hazırladığımızı düşünüyoruz. Bu sayımızda Türk halk şiirinin büyük üstatlarından Âşık Feymani (Osman Taşkaya) ile arkadaşımız Musa Göçer Hatay’daki evinde güzel bir söyleşi gerçekleştirdi. Âşıklık geleneğimizin önemli üstatlarından sayılan Âşık Feymani ile Musa Göçer’in kendine has ve akıcı üslubu ile yaptığı söyleşiyi keyifle okuyacağınızı tahmin ediyoruz.
Yaklaşık 55 yıldır ülkemizin en köklü gazetelerinden, dergilerinden tutun da yerel dergi ve gazetelere kadar birçoğunda yazısı ve şiirleri yayımlanan, aynı zamanda dergimizin çıktığı ilk sayıdan itibaren yazılarına yer verdiğimiz kıymetli büyüğümüz, hocamız Halistin Kukul’un portresinin çizildiği iki bölüm sürecek yazının ilkini bu sayımızda yayımlıyoruz. Ahmet Şahin’in kaleminden “Halistin Kukul: Türk Şiirinin Aksakallı Bilgesi” adlı yazı vesilesiyle de hocamıza daha nice yıllar sağlıklı ve yazı dolu bir ömür dileriz. Halistin Kukul hocamızın bu sayımızda Necip Fazıl ile ilgili bir yazısının da olduğunu hatırlatmak isterim.
Prof. Dr. Mustafa Özbalcı Türk edebiyatına damga vurmuş dergilerimizden biri olan “Hisar” dergisi ve Hisarcılarla ilgili güzel bir yazı kaleme aldı. “Hâtıralar Işığında Hisar Dergisi ve Hisarcılar” adlı makaleyi keyifle okumanızı dileriz.
Şair ve yazar Mehmet Ali Kalkan, geçen sayı yazmaya başladığı rahmetli Rasim Köroğlu ile hatıralarına bu sayımızda da devam ediyor. Doç Dr. Hasip Saygılı’nın Kosova’da görev yaptığı dönemlere ait hatıralardan bir kısmına “Muharrem’den Nevruz’a” adıyla bu sayımızda yer veriyoruz.
18. sayımızda dört öykümüz var. Numan Altuğ Öksüz, Muhammet Erdevir, Betül Ok, Esma Erdoğan öyküleri ile bu sayımızdaki yerlerini aldılar. Hakan İlhan Kurt, A. Yılmaz Soyyer, Bayram Durbilmez, Mustafa Berçin, Fatih Akıcı, Fesih Vural, Murat Halıcı, Nazmi S. Yıldırım, Seda Nur Kurt, K.AŞ, Duygu Irmak bu sayıda şiirlerine yer verdiğimiz şairlerimiz.
Bu sayımızda yazılarına yer verdiğimiz diğer yazarlarımız şunlar: Naci Yengin, Ersin Bayram, Erhan Karaoğlan, Mesut Sütçü, Ömer Ünal, Ali Osman Gündoğan, Ayşen Yıldırım, Halim Kaya ve Zafer Saraç. Çağrı Cebeci karikatürüyle yine aramızda…
Dergiyi temin etmek için edebice dergisinin sosyal medya hesapları ile iletişime geçebilir ya da edebice.net/magaza linkinden sipariş verebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.