Dürdane Arslan'dan kadın emek pazarına ziyaret

Dürdane Arslan'dan kadın emek pazarına ziyaret

Bafra ilçesinde ev kadınlarının iş hayatına atılmalarını sağlamak amacıyla kurulan Kadın Emek Pazarı faaliyetlerine devam ediyor.

A+A-

Bafra Kaymakamlığı, Bafra Belediyesi, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası'nın tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen kadın emek pazarına Bafra’lılar tarafından yoğun bir ilgi gösteriliyor.

5 Ay önce Bafra Kaymakamı Halis Arslan’ın eşi Durdane Arslan, Bafra Belediye Başkanın eşi Şükriye Şahin ve  Ticaret Sanayi Odasından Yasemin Yavuz Kınık bir araya gelerek ilçede bulunan girişimci bayanlara öncülük yapmak ve kendi ürettikleri ürünleri satmak üzere yapılan toplantı sonuçlarında ve yapılan yarışma neticesinde herhangi bir işe kayıtlı olmayanlar belirlenmişti. 4 hafta önce ilk defa kurularak faaliyete geçen kadın emek pazarına yoğunluk oldukça yüksek seviyede.  

Bafra Kaymakamı Halis Arslan’ın eşi Durdane Arslan Bafra Kadın emek pazarını ziyaret etti. Ziyaret esnasında stantlarda bulunanlarla satışlar ve yer konuları hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular. Bu arada Bafra Ticaret ve Sanayii Odası adına Yasemin Yavuz Kınık’ta vardı.

Gezi sonrasında açıklamada bulunan Durdane Arslan; 15 tezgahtan oluşan kadın emek pazarı güzel koordineli bir şekilde devam ediyor. Haftanın 1 gününde yani Çarşamba günlerinde sabah saat:8 ila akşam saat:19’a kadar kadın emek pazarında satışlar devam ediyor. Tezgahlarda yoğun olarak hamur işi ürünlerimiz mevcut. Tezgahlarda zamanla değişik çeşitliliklere yer verilecektir. Kadın emek pazarı geçen haftalara rağmen gün geçtikçe Bafra’lılardan yoğun bir ilgi görüyor. Satıcı seçimimizi Kaymakamlık ve Belediye'ye yapılan başvuruları değerlendirerek ve yemek yarışması yaparak seçtik. Seçimlerimizde her hangi bir işe kayıtlı olmayanlar belirlendi dedi.

Akabinde tezgahlarda satışa sunulan ürünlerin tatlarına bakıldı.

kadin-emek-pazari.JPGkadin-emek-pazari-001.JPG

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.