Dünya Şampiyonu Canik’te

Dünya Şampiyonu Canik’te

Portekiz’de düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Atletizm Şampiyonasında Dünya Şampiyonu olan

A+A-

 Samsun Canik Belediye Spor Kulübü sporcusu Ali Topaloğlu ve ailesi madalyalarıyla birlikte Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i ziyaret etti. Başkan Genç,” Ali bir kez daha İstiklal Marşımızı okutarak göğsümüzü kabarttı. Ali evladımız tüm ilçemizdeki engelli kardeşlerimizi bulmamıza, spora yönlendirmemize destek olacak ve bir nevi bizim engelli spor danışmanımız olacak” dedi.

2015 yılında Güney Afrika’da düzenlenen Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası’nda gülle atma ve 100 metre koşuda dünya şampiyonu, disk atmada dünya ikincisi ve 200 metre koşuda dünya dördüncüsü olmasının ardından, 2017’de Portekiz’de düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre ve gülle atmada Avrupa Şampiyonu, disk atmada ise Avrupa 2.’si olarak iki altın bir gümüş madalya kazanan Ali Topaloğlu şimdi de Portekiz’de düzenlenen Down Sendromlular Dünya Şampiyonasında 100 metre koşuda ve gülle atmada dünya şampiyonu, disk atmada ve 200 metre koşuda dünya 2.’si oldu.

ALİ’YE GENÇ’TEN ÖZEL MİSYON

Down Sendromlu Özel sporcu Ali’nin örnek bir kişilik ve sporcu olduğunu söyleyen Başkan Genç, Ali kişiliği ve başarılarıyla hepimizin sevdiği bir isim oldu. Kendisine Cumhurbaşkanımızın da ayrı bir ilgisi var. Ali’nin bu başarısı diğer engelli ve down sendromlu çocuklara örnek oluyor. Bir çok engelli sporcumuz kulübümüze katılıyor. Biz Ali’yi onurlandırmak hem de örnek teşkil etsin diye kendisini Özel Sporculardan Sorumlu Danışman olarak görevlendirdik. İnşallah Ali ve antrenörü Musa bundan sonra ilçemizi tarayarak özel sporcular bulacak ve yetiştirecekler “dedi.

‘DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK’

Canik Belediyesi olarak spora ve sporcuya her zaman destek verdiklerini belirten Başkan Genç, “Ali Topaloğlu kardeşimiz belediyemiz kulübü bünyesinde kendisini geliştirdi ve bugün bizlere Dünya Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu onurunu yaşatıyor. Ali kardeşimiz, kendisi gibi engelli kardeşlerimize imkan verildiğinde neleri başarabileceklerini en iyi şekilde göstermiştir. Bu nedenle biz verdiğimiz desteğin öneminin farkındayız. Engellilerimizi hayata kazandırma ve onları hem kendilerine hem de topluma faydalı bireyler haline getirme noktasında bundan sonra da desteğimiz, çalışmalarımız artarak devam edecektir” dedi.

‘ŞEHRİMİZİN ADINI DUYURUYOR’

Samsun Canik Belediye Spor’un 12 branşta 2 bin sporcuyla büyük bir marka olduğunu da ifade eden Başkan Genç, “Ali Topaloğlu, Portekiz’de aldığı dünya şampiyonluklarıyla İstiklal marşımızı okuttu ve ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdı. Bu nedenle kendisine, ailesine ve antrenörü Musa Davulcu’ya teşekkür ediyorum. Sporcularımızın elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılar ilçemizin ve şehrimizin adını dünyaya duyurmaktadır. İnanıyorum ki sporcularımız daha büyük başarılara imza atarak hem şehrimizin ve ülkemizin adını uluslararası alanda daha çok duyuracak hem de göğsümüzü kabartmaya devam edeceklerdir” diye konuştu.

ŞAMPİYONUN AİLESİNDEN GENÇ’E TEŞEKKÜR

Avrupa Şampiyonu olan Ali Topaloğlu’nun anne ve babası da, çocuklarına verdiği her türlü destekten dolayı Başkan Osman Genç’e teşekkür etti. Şampiyon gencin ailesi, “Çocuğumuz evde engelli bir şekilde dururken, Başkanımız verdiği destekle bugün onu Dünya ve Avrupa Şampiyonu yaptı. Ali sosyal olarak da kendini çok geliştirdi. Bu nedenle başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

canik-bld-haber-(3)-001.jpgcanik-bld-haber-(2)-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.