Dünya Şampiyonası'na Canik damgası

Dünya Şampiyonası'na Canik damgası

Daha önce Güney Afrika'da Dünya Şampiyonluğu bulunan Samsun Canik Belediyespor'un özel yetenekli sporcusu Ali Topaloğlu, Portekiz'de yine hem rekor kırdı hem de Dünya Şampiyonu oldu.

A+A-

Portekiz'de düzenlenen Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonası'na Samsun Canik Belediyespor'un özel yetenekli sporcusu Ali Topaloğlu damga vurdu. Daha önce Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları bulunan milli sporcu Ali Topaloğlu, Portekiz'de katıldığı Dünya Şampiyonası'nda rekor kırarak ayrı bir gurur yaşattı.

DÜNYA REKORU KIRDI

Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılan Ali Topaloğlu, Gülle Atma dalında 10.04'lük derecesiyle rekor kırarken, Dünya Şampiyonu da oldu. Antrenörü Musa Davulcu ile birlikte gittiği Portekiz'de ay-yıldızlı bayrağı göndere çektiren ve yeni bir gurur yaşatan milli sporcu Ali Topaloğlu, 8 Ekim Pazartesi günü sona erecek olan şampiyonada Cuma günü (yarın) 100 Metre koşuda yarışaca olan topaloğlu, diğer dallarda da şampiyonluk hedefliyor. 

KARİYERİ ŞAMPİYONLUKLARLA DOLU

2015 yılında Güney Afrika’da düzenlenen Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası’nda gülle atma ve 100 metre koşuda Dünya Şampiyonu, disk atmada dünya ikincisi ve 200 metre koşuda dünya dördüncüsü olan Ali Topaloğlu, ayrıca geçtiğimiz yıl 100 metre koşuda Avrupa Şampiyonu, disk atma dalında ise Avrupa 2.'si olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.