DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NDE BAŞKAN ÖZBALCI’YA ZİYARET

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NDE BAŞKAN ÖZBALCI’YA ZİYARET

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle Atatürk İlkokulu öğrencileri, Okul Müdürü Fatih Demet ve öğretmenleriyle birlikte Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı’yı makamında ziyaret ettiler.

A+A-

Çocukların hakları olduğuna dair farkındalık oluşturmak; gerek çocukları, gerekse büyüklerini çocuk hakları konusunda bilinçlendirmek üzere Ladik Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştiren öğrenciler, Başkan Özbalcı’ya günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaparak, şiirler okudular.

Ziyaret için minik konuklarına teşekkür eden Başkan Özbalcı, İslam dininde çocuklara büyük önem verildiğini ifade ederek, “Çocuk, Allah Teâlâ'nın büyük bir nimeti ve ihsânıdır. Her çocuk bir çiçektir. Çocuk masumdur, günahsızdır. Geleceğimizin teminatı evlatlarımızın vatanına, milletine ve ailesine faydalı birer birey olabilmesi için onları eğitim ve diğer tüm imkanlardan yararlandırmalıyız.” dedi.

Çocuk haklarının evrensel bir kavram olduğunu söyleyen Özbalcı, çocukların ileriye yönelik huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir şekilde hayata atılmalarını sağlamada tüm insanlığın ortak sorumluluğu olduğunu kaydetti.

Dünyadaki tüm çocukların, yasalarda kendilerine verilen hakları sonuna kadar kullanabilmeleri konusunda temenni ettiğini dile getiren Başkan Özbalcı, tüm çocukların  ‘20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nü’ kutladı.

Konuşmasının ardından küçük konuklarının isteklerini dinleyen Özbalcı, talepleri not alarak, belediyenin imkanları dahilinde eksiklikleri çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

Ziyaret sonunda Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, küçük konuklarının her birine sarılıp, öperek minikleri makamından uğurladı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.