DOĞANKAYA ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ PROJESİNİ TANITTI

DOĞANKAYA ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ PROJESİNİ TANITTI

Bafra Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi hizmetlerini genişletiyor. Bafra Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi ‘Aynı Yolda Küçük Adımlar’ adlı projesini tanıttı.

A+A-

Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi ‘Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’ okul öncesi çocukların akranları ile paylaşımda bulunmasını sağlayacak ortamlar oluşturmak, kardeşlik, paylaşmak, akranlarla zaman geçirmek,  öğrencilere toplumsal ve sosyal sorumluluk bilinci kazandırmak; Okul öncesi çocukların farklı mekânlara uyumunu ve bu mekânlardaki akranlarıyla iletişim olanağını artırmak amacıyla hazırlanan ‘Aynı Yolda Küçük Adımlar ‘ adlı projesini başlattı.

    Bafra Öğretmenevi Toplantı Salonunda, Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşen ‘Aynı Yılda Küçük Adımlar’ adlı projenin tanıtımı görkemli bir organizasyonla yapıldı.   

    Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezinin yaptığı etkinliğe; Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Doğankaya Özel Eğitim Merkezi Müdürü Dursun Dündar,  Bafra Yeniden Doğuş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Rıfat Yılmaz, Fatma Aliye Anaokulu, Kızılırmak Anaokulu, Hacı Aliye Anaokulu, Hasan Çakın Kız Meslek Lisesi Uygulama Anaokulu ve Mehmet Ulusar,  Anaokulu Müdürleri, Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinde görevli öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. 

     Bafra’da 6 okulun eğitimde güç birliği yaptığını belirten Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Dursun Dündar,” Projemiz Bafra’da bir ilk olarak yaşanacak, geniş katılımlı okullar arası iş birliğine dayalı bir proje olacaktır. Okullarımız Fatma Aliye Anaokulu, Hacı Atiye ve Gülizar Kahve Anaokulu, Mehmet Ulusar Anaokulu, Kızılırmak Anaokulu, Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi tüm eğitim ve fiziki alt yapılarını birbirine açarak her açıdan zenginleşecekler. Bafra şehir merkezindeki okullarımız, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezimizin uygulama bahçelerini, hayvanat bahçesini ve diğer olanaklarını kullanarak çocuklarına doğayla, toprakla iç içe bir hayat yaşatma imkânını bulacaklardır. Ayrıca Otistik Çocuklar Eğitim merkezimizin alanında Uzman Özel Eğitimci, Psikolojik Danışman, Aile Terapistlerinden de destek alabileceklerdir. Otistik çocuklar eğitim merkezide bu kurumların uzman kadrosunun bilgi birikiminden, eğitimsel alt yapısından ve tanıtım anlamında veli portföyünden yaralanacaktır. Bu projeye imza atmakla kurumlarımız çocuklarına doğallığı, toprağa dokunmayı ve onunla yaşamayı; Dolayısıyla da farklılığı, farklılığın geliştiriciliğini, zengin uyaranlarla dolu yeni çevreler keşfettirerek zihinsel kapasite artışını, paylaşarak, üreterek, ürün ortaya koyarak da, üretmenin hazzını yaşatmış olacaklar” dedi.

     Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise, “ Bu projenin içerisinde kimler var ise, onları yürekten alkışlıyorum. Valimiz toplantıda söyledi, her okul proje üretecek. Bende kaymakam olarak, kalkınma adına proje hastasıyım. Gönül projesini para ile ölçemezsiniz. Onun için burada gönül var ise, bu işin başarılacağına ben inanıyorum. Bu proje çok hoşuma gitti. Yakında seranız başlayacak, şimdi den hayırlı olsun. Daha büyük projeler üretmeye de başlayın. Bu projenin adı da çok hoşuma gitti. Bu tür projeler büyük adımlara yol açar” diye konuştu.

       Projenin tanıtımını projenin yürütme kurulunda yer alan Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğretmenlerinden Hatice Sürmeli Sönmez yaptı.

          NAMIK AZGIN 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.