DELTEDA PROTOSTO

DELTEDA PROTOSTO

Yeşil Gerze Çevre Platform’dan Kızılırmak Deltasında Protesto

A+A-

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ekolojik Yaşam Kulübü’nün Kızılırmak Deltasında düzenlediği ekolojik yürüyüş etkinlileri sırasında Sinop’un Gerze ilçesinden gelen Yeşil Gerze Çevre Platform (YEGEP) üyeleri, ellerinde pankartlarla ve söyledikleri şarkılarla, Gerze ilçesine yapılacak olan termik santrali protesto etti. -       



 BAFRA’DA TEKNİK SANTRAL PROTESTO EDİLDİ 



     OMÜ Ekolojik Yaşam kulübünün etkinliğine katılan vatandaşlar ve öğrencilerin de destek verdiği protesto eyleminde Yeşil Gerze Çevre Platformu'nun dönem sözcüsü Şengül Şahin yaptığı açıklamada, "Gerze'de 3,5 yıldır termik santrale karşı mücadele veriyoruz.
 


Bu mücadelemiz her geçen gün daha da büyüyerek artıyor. Gerze'ye bir termik santral yapılırsa külünün, isinsin, pisinin daha doğrusu zehirli gazlarının buradaki Bafra Ovası'nı ve Kızılırmak Deltası'nı zehirleyeceğini sizlerin bildiğinizi düşünüyoruz. Bunu bir daha hatırlatmak istedik. Bizler her zaman sizlerden de destek bekliyoruz. Daha öncede Bafra'ya geldiğimizde ziraat odası başkanı, ticaret odası başkanı, belediye başkanıyla görüştüğümüzde bize bu konuda destek vereceklerini hep söylemişlerdi.
 


Ama genelde sözde kaldı. Umut ediyoruz ki, bugün buradan sesimizi duyurmuş oluruz. Çünkü biz Gerze'de verdiğimiz mücadele ile Anadolu gurubunu protesto ediyoruz. 30 Nisan'da Ankara'ya gidiyoruz. Çevre il ve ilçelerden bize katılanlar var. Umut ediyoruz ki, Bafra'dan da bize böyle bir katılım sağlanır. Böyle mücadeleler hem maddi, hem manevi destek istiyor. Böyle bir desteği sizlerden de görebilirsek memnun oluruz" dedi.    


    YEGEP. Üyeleri, “Gerze’de termik tüter, Bafra’da ovaya düşer”, “Gerze Bafra El ele, Dur Diyelim Termiğe”, “Termiğe geçit yok, Gerze’de balık, Bafra’da kuş çok” yazılı dövizler ile Bafralıların dikkatini çekmeye çalıştı.

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.