DELTADA MEZUNİYET TÖRENİ

DELTADA MEZUNİYET TÖRENİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile TÜBİTAK işbirliği ile yürütülen Kızılırmak deltasında, Doğa ve Bilim Okulunun 4. dönem mezuniyet töreninde öğrenciler belgelerini aldı.

A+A-

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde düzenlenen mezuniyet törenine Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Vekili Prof.Dr. Şenol Eren, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, Milli Parklar Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Özbay, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Doç. Dr. Hatice Bozoğlu, Yrd.Doç. Elif Omca Çobanoğlu, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Doğa Okulu rehber öğretmenleri ve davetliler katıldı.
Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 50 öğrenci, Kızılırmak deltasında kurdukları kampta, Doğadan Okula Bilim Köprüsü projesi kapsamında sulak alanlardaki bütün tabıtatları ve bunların birbirleri ile olan ilişkilerini yaşayarak, dokunarak ve deneyimleyerek hissettirmeye çalıştı. Kamp döneminin sonunda düzenlenen etkinlikle öğrenciler belgelerini aldı.
Prof.Dr. Ali Kemal Ayan yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Kızılırmak deltasında Doğadan Okula Bilim Köprüsü projemiz 13 ayrı yaşam alanını bu alanlar deniz, kıyı kumulları, göller, ıslak çayırlar, su basar ormanlar, sazlık alanlar, tuzluk alanlar, tarım alanları gibi alanları habitat alanları sayabiliriz. Bunların bünyesinde barındığı çok özel bir alanda yani açık hava dershanesinde yürütülmüş olduğumuz bir uygulamalı projedir. Asıl amacımız doğadan okula bilim köprüleri kurmaktır. Bu köprüleri; ekolojik sürecin farkına varan, doğal yaşamları tanıyan ve tanımlayan, doğal yaşam alanlarına yönelen tehditleri bilen ve çözümler oluşturan, ekolojik okur-yazar araştırmacı ve sorgulayıcı nesiller ile oluşturmak temel amaçlarımızdan biridir. İşte bunun için 2014 yılında ülkemizin çeşitli üniversitelerinden 3'ncü ve 4'ncü kamp dönemlerinde 50 öğrenci bu öğrencilerimiz içerisinde lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde öğrencilerimiz mevcut. Sulak alanlardaki bütün tabıtatları ve bunların birbirleri ile olan ilişkilerini yaşayarak, dokunarak ve deneyimleyerek hissettirmeye çalıştık. Kısaca Doğa İnsan ve Toplum arasında bilim köprüleri kurmaya çalıştık.“ 
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Şenol Eren ise şöyle konuştu: “Ben bu topraktan geldim. Köyüm şurada beni anlatamayacağım duygulara götürdünüz. Çünkü benim babam buradan saz çekip ev örttü, hat çekip hasır yaptı. İnşallah onlar duruyordur bilmiyorum ama bize bir şeyi hatırlattınız. İnşallah bu binaları yıkıp gerçek kimliğimize döneriz ve her tarafı doğayla içi içe yaparız ve mutlu bir hayat sürmeyi başarırız. Kim farkına vardı ise çok teşekkür ediyorum. Buralar bozulmaya gidiyordu her halde şu anda koruma altına alındı. İnşallah daha güzel şeylere imza atarız ve sizleri sonuna kadar destekliyor destekleyeceğiz. Üniversite adına hepinize teşekkür ediyorum.” 
Öğrenciler adına konuşan Zerrin Karabulut da, "Ülkemizin birçok üniversitesinden katılan arkadaşlarımla doğa harikası deltamızı yakından inceleme, güzelliklerini yaşama hissetme fırsatı bulduk“ dedi.
Amerika’da okuyan Antropoloji Tarih ve Rehberlik programında rehberlik öğrencisi ve aynı zamanda Ege üniversitesinde misafir öğrencisi olan İtalyan öğrenci de tezi için önemli olan Türkiye’de ilk ve tek kampa katıldığını belirtti.
Konuşmaların ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) rektör vekili Prof. Dr. Şenol Eren ve Rektör yardımcısı Prof.Dr. Mahmut Aydın, kursun rehber öğretmeleri ile birlikte öğrenciler mezuniyet pastasını kesti. Mezuniyet belgelerinin verilişinin ardından öğrenciler müzik eşliğinde davetliler için hazırladıkları oyunları oynadılar. Kamp ateşi ile etkinlik sona erdi.

01-010.jpg02-012.jpg03-012.jpg20140914aw192194_04.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.