Deltada doğa kampı

Deltada doğa kampı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ekolojik Yaşam Topluluğu tarafından Kızılırmak Deltası'nda " Doğa Kampı" düzenlendi.

A+A-

İki gün süren kampta katılımcılara; Açık arazide yön bulma,kamp alanı seçimi,doğa koruma, fotoğrafçılık eğitimi, organik tarım, biyoçeşitlilik, Kuş haklama gibi konularda uzman öğretim üyelerince uygulamalı eğitimler verildi.
Kampın birinci gününde ise katılımcılara Cernek Kuş Halkalama Merkezi'nde görevliler tarafından kuş gözlem etkinliği ve kuş halkalama teknikleri anlatıldı. Akşam ateş yakıp şarkı söyleyerek eğlenen öğrenciler kampın ikinci gününde Hirusan Tıbbı Sülükler Üretim Çiftliği de ziyaret ettiler. Burada tıbbi sülük, tıbbi sülük tedavisi ve yetiştiriciliği hakkında bilgi edindiler.
OMÜ Ekolojik Yaşam Topluluğu kurucusu Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, "Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ekolojik Yaşam Topluluğu'nun 40 üyesi öğrencilerimiz ile gerçekleştirdiğimiz Kızılırmak Deltası Doğa Kampımızı gerçekleştiriyoruz. Kızılırmak Deltası'na dokunarak ve hissederek gerçekleştirdiğimiz kampımız 8 farklı konuda hocalarımızın eğitimleri renklendirdi. Kızılırmak Deltası'nı koruyarak bir laboratuvar gibi bir açık hava sınıfı gibi kullanıyoruz. Artık sınıfların duvarlarını kırarak doğayı sınıflara dönüştürüyoruz" dedi.
Kampa OMÜ Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Hatice Bozoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi'nden Prof. Dr. Mete Özer, Ziraat Fakültesi'nden Doç.DR. Selim Aytaç, Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Tamer Aslan, Samsun Dağcılık Kulübü'nden İlkhan Kan, Sivil Toplum Geliştirme Programı Yöneticisi ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği Kurucusu Sunay Demircan ve Ekolojik Yaşam Topluluğu'nun 40 üyesi öğrenci katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.