DAMSAN YATIRIMLARDA HIZ KESMİYOR

DAMSAN YATIRIMLARDA HIZ KESMİYOR

Damsan Makina Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, Gürcistan Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan ile makamında görüştü.

A+A-

Yapmış olduğu çalışmalarla ve projelerle Samsun Bölgesinde ve Ülkemizde ismini başarılarla duyuran DAMSAN MAKİNA Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş şimdi de Gürcistan’da yatırımlara start vermeye hazırlanıyor.


Bazı yatırım görüşmeleri için Gürcistana giden DAMSAN MAKİNA Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş burada ilk olarak Müsiad Tiflis Ofisi Başkanı Özgür Yücel ile görüştü. 


Müsiad Tiflis Ofisi Başkanı Özgür Yücel DAMSAN MAKİNA Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirttikten sonra yaptığı projeler ve Gürcistan’a yapacağı yatırımlar için başarılar diledi, teşekkür etti.


Müsiad Tiflis Ofisi Başkanı Özgür Yücel yaptığı açıklamada,’’ Gürcistan Türkiye'nin kapı komşusudur. İki ülke ekonomik olarak birbirine bağlı durumdadır.
MÜSİAD hem bir ekonomik kuruluş, bir sermaye platformudur aynı zamanda da ülkeleri birbirine birleştiren ticaret diplomasisiyle birlikte gönülleri birleştirme özelliğimiz de var bizim.


Gürcistan'ın ihracatını da artıracak şekilde aynı zamanda üçüncü pazarlarda dünyaya açılamalarına vesile olacak şekilde çalışacağız. Bizim amacımız bunu yaygınlaştırmaktır
MÜSİAD olarak Türkiye ile Gürcistan arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz.


Türk yatırımcıların Gürcistan'daki doğrudan yatırımı 1,5 milyar dolara ulaşmıştır. Türkiye, Gürcistan'ın en büyük ticari ortağıdır. Gürcistan ile ikili ticaret hacmimiz yaklaşık 2 milyar dolara ulaşmıştır. Bu sebepten dolayı yatırımcılara her zaman kapımız açıktır. Nazik ziyaretlerinden dolayı DAMSAN MAKİNA Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş’a teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.’’dedi.
Daha sonra ise Müsiad Tiflis Ofisi Başkanı Özgür Yücel ile beraber Gürcistan Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan’ı makamında ziyaret eden DAMSAN MAKİNA Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş gösterilen yakın ilgiye teşekkür ederek DAMSAN MAKİNA ile ilgili çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Kocabaş ayrıca,’’Gürcistan’da yapılacak olan yatırımlar da her zaman yanımızda olan sayın Müsiad Tiflis Ofisi Başkanı Özgür Yücel beyefendiye ve Gürcistan Büyükelçimiz sayın Fatma Ceren Yazgan hanımefendi’ye gösterdikleri yakın ilgiden dolayı Damsan Makina ve şahsım adına çok teşekkür ederim.’’diyerek memnuniyetini belirtti.
Yatırımlarla ilgili bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi .
Gürcistan Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan ise DAMSAN MAKİNA Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettikten sonra Gürcistan’a yapacağı yatırımlar ve projelerde destek vermeye hazır olduklarını belirtti.
Gürcistan Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan ayrıca,’’ Gürcistan, Türkiye'nin kardeşi, komşusu ve vazgeçilmez ortağı ülkedir. Türkiye de Gürcistan'ın kardeşi, komşusu ve vazgeçilmez bir ortaktır. Türkiye ile Gürcistan iki dost ve komşu ülke.Ekonomilerimiz birbirini tamamlıyor ve her iki ekonominin de küresel rekabete karşı birlikte ortak çıkarlar çerçevesinde hareket etmesi kaçınmaz. Bu sebepten tüm yatırımcılara kapımız açıktır.
DAMSAN MAKİNA Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş’ında yatırımları için Gürcistanı’da tercih etmesi bizler için ayrı bir gururdur.’’diyerek sözlerini tamamladı.

 

damsan-makina-1.jpgdamsan-makina-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.