Dağköy Barajı 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak

Dağköy Barajı 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak

19 Mayıs ilçesinde yapımı devam eden 19 Mayıs Dağköy Barajı tamamlandığında yöredeki 65 köyün 100 yıllık içme ve sulama su ihtiyacını karşılanacak.

A+A-

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yapımı devam eden 19 Mayıs Dağköy Barajı tamamlandığında yöredeki 65 köyün 100 yıllık içme ve sulama su ihtiyacını karşılanacak.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barajın 19 Mayıs ve Bafra ilçelerinin çeyrek asırlık hayali olduğunu söyledi.

Barajın bir yıl sonra tamamlanacağını ve yılık 56 milyon metreküp su tutacağını belirten Topaloğlu, 75 bin dönüm arazinin sulanacağını anlattı.

Barajın bölgenin ekonomik anlamda gelişmesine de katkı sağlayacağını dile getiren Topaloğlu, "Bafra ve 19 Mayıs ilçeleriyle köylerinin çeyrek asırlık hayali olan baraj tamamlandığında 100 yıllık içme ve sulama suyu sağlanmış olacak. Baraj, iki ilçe merkezi ile 65 köyün içme ve tarımsal kullanma suyunu karşılayacak. Sulanamayan tarımsal alan kalmayacak. Daha verimli tarım yapılarak ürün artışı da sağlanmış olacak." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.