CUMHURİYET AYDINLIKTIR

CUMHURİYET AYDINLIKTIR

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

A+A-

Birinci Dünya savaşı sürecinde; Ülkemiz emperyalist devletlerin işgaline uğramış ve Ülkemizin farlı bölgeleri farklı devletler tarafından işgal edilmişti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, silah arkadaşları ile Anadolu ve Trakya bölgelerinde yaşayan farklı dili konuşan, değişik inançlarda insanların birlikte verdiği kurtuluş mücadelesi sonunda; Kurtuluş savaşı başarı ile sonuçlanmış ve emperyalistler ülkemizden kovulmuştur.

Zeybek; Orta doğu da yaşayan toplumların nüfus yapılarını, inanç değerlerini çok iyi bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Tolumun kaynaşması, din, mezhep ve etnik ayrımcılığı ortadan kaldırarak, toplumsal barış ortamını sağlamayı hedeflemiş ve Türkiye Cumhuriyetini kurarken Laiklik birinci öncelik olmuş, diğer devrim ve ilkeleriyle aydınlığa ulaşmanın yollarını aramıştır. Kurtuluş savaşında verilen bağımsızlık mücadelesi Dünyada takdirle karşılanmış ve bağımsızlık hareketlerinin hızlanmasına neden olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ulusumuzun vermiş olduğu kurtuluş mücadelesi aynı zaman da mazlum uluslara rehber olmuştur.

 

ATATÜRK İLKELERİ; BİRLİĞİ, BÜTÜNLÜĞÜ TEMSİL EDER

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Son yıllarda bazı çevrelerce, Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyetin temel niteliklerine karşı saldırlar yapılmaktadır. Irk, din ve mezhep eksenli ayrıştırma çalışmaları içerinde olan çevreler çok iyi bilmeliler; Dünyanın umudu olmuş çağdaş ilkeleri yok etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Çağdaş ilkelerden uzaklaşan, Din, mezhep ve etnik temelli çatışmaları körükleyenler insanlık tarihinde nefretle anılacaklardır.

Zeybek; Ülkemizin birliği, bütünlüğü için Atatürk İlkeleri ile Cumhuriyetin temel niteliklerine dünden daha fazla ihtiyacımız olduğunu bütün yurttaşlarımızın bilmesi gerekir. Emperyalistlerin tuzaklarını boşa çıkarabilmek için Atatürk ilkeleri etrafında birleşmemiz kaçınılmazdır.

 

Zeybek; Bundan 95 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu topraklar üzerinde yaşayan insanların işgale karşı verdiği mücadeleyi iyi anlamak için geçmişi iyi analiz edip, bu günü iyi okumalıyız. Cumhuriyetin önemini bilen insanlarımız Laik Cumhuriyet rejimine dünden daha fazla sahip çıkmalıdırlar.

Kurtuluş mücadelesi veren Cumhuriyeti kuran başta dahi lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimize ve Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Cumhuriyet değerlerinin önemini bilen ve bu değerlere sahip çıkacak, yaşatacak vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Cumhuriyet değerlerini yaşayan ve yaşatacak olan herkese sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

CUMHURİYETİMİZİN 95 YILI KUTLU OLSUN.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.