Çözümü yolu kapatmakta aradılar

Çözümü yolu kapatmakta aradılar

Bafra ilçesinde, 7 mahallenin sakinleri ortaklaşa basın açıklaması yaparak yol isteklerini dile getirdi.

A+A-

Evrenuşağı Mahallesi'nde bir araya gelen köylüler adına basın açıklamasını Tütüncüler Mahallesi Muhtarı Halil Güngör okudu.

Lengerli, Tütüncüler Mahallesi'nden başlayıp Evrenuşağı, Sürmeli, Uluağaç, Çalköy ve Yeşilköy'e bağlanan 10 kilometrelik grup yolunun bozuk olduğunu belirten Güngör, yolun yapılması isteklerine cevap alamadıklarını ifade etti.

"Gerek Samsun Büyükşehir Belediyesine gerekse Bafra Şube Müdürlüğüne, defalarca yazılı ve sözlü olarak başvurduğumuz halde, bugüne kadar hiçbir sonuç alamadık. Yolun 3 yıldır kullanılamaz halde olduğu Büyükşehir Belediyesinin bilgisi dahilindedir." diyen Güngör, şöyle devam etti:

"Nitekim mevcut yol için bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmamış, kısa süreli yapılan bakım ve onarımlar hiçbir işe yaramamıştır. Yamalı halde bulunan bu yolu, 2 ilköğretim okuluna, 30 servis aracı ile 12 köyden gelen öğrenciler kullanmaktadır. Bu yol Sürmeli organik köy yolu, her hafta yüzlerce araçla ziyarete gelenler artık yolun bozukluğu yüzünden ziyaretlerden vazgeçmiştir. Yolun diğer önemi ise Bafra ve 19 Mayıs ilçesini turizm bölgesine bağlayan, 100 yıllık yol olmasıdır. Üç yıldır her gelen siyasetçi, bürokratlar yol sözü vermekte ne yazık ki verdikleri sözleri yerine getirmemektedir. Bu bölgede yaşayan insanlar ekip biçtikleri sebze ve meyveleri tozdan yiyemez hale gelmiştir. Özellikle yol kenarında bulunan evler mağduriyeti daha fazla yaşamaktadır."

Hiçbir kurumu veya kişiyi hedef almadıklarını, tek isteklerinin yolun yapılması olduğunu vurgulayan Güngör, amaçlarının seslerini duyurmak olduğunu kaydetti.

Açıklamanın ardından köylüler dağıldı.

20170924_2_25908174_26161397.jpg20170924_2_25908174_26161396.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.