Çorum'da İclal Aydın sevgisi

Çorum'da İclal Aydın sevgisi

Oyuncu ve Yazar İclal Aydın, toplumda sadece kadına değil, çocuğa,

A+A-

 erkeğe hatta sokaktaki hayvana dahi şiddet olduğunu belirterek, “Şiddet ancak başı okşanan çocuklar ve gerçekten sevildiğini hisseden insanların varlığıyla biter” dedi. 
Oyuncu ve yazar İclal Aydın, Ahlatcı Kuyumculuk tarafından 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle Çorum’da düzenlenen imza gününe katıldı. Çok sayıda her yaştan hayranının katıldığı ve sosyal medyadan takipçilerinin yoğun ilgi gösterdiği imza gününde güzel oyuncu sempatik tavırları ve güler yüzlülüğüyle dikkat çekti. İmza gününden önce gazetecilerle bir araya gelerek sorularını yanıtlayan Aydın, sevgi dolu mesajlar verdi.
14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle görüşleri sorular Aydın, bu tür özel günlerin insanların buluşmalarına vesile olması nedeniyle hoş olduğunu düşündüğünü söyledi.
“İnsanları güçlerinin üzerinde tüketime sürüklediği için bazen diyorum, acaba çok mu altını çiziyoruz” diyen ünlü oyuncu, “Annenizi, sevdiğiniz hanımları anımsamak için, mutlu etmek bunlar, böyle günler, bayramlar vesiledir. İnşallah herkes sevdiğine, birbirine daha güzel daha içten anımsar ki bugünlerde daha çok ihtiyacımız var. Kadınların ne kadar sevildiklerini duymaya. Çünkü her zaman yazılarımda da altını çizdiğim bir şey var. Annelerimizi, eşlerimizi, aile büyüklerimizi çantada keklik sayarız. Onlar hep evdedir. Düzeni sağlar. Yemeklerini yeriz ama eline sağlık demeyi ihmal ederiz. Nasıl olsa vardır. Çocuğa bakacaktır, düzeni sağlayacaktır. Ben bu Sevgililer Günü’nde sevgiyi en çok duymak isteyen annelerin kutlanmasını isterim” diye konuştu.
“ANNELER MERHAMETLİ ERKEK ÇOCUKLAR YETİŞTİRİRLERSE ANCAK BİR ÇÖZÜM OLABİLİR”
Son yıllarda artan kadına yönelik şiddet olayları ile ilgili bir soruya da cevap veren Aydın, “Daha kolay ulaşabildiğimiz için bilgiye daha çok duyuyoruz. Daha çok duyduğumuz içinde bu tür haberlerin daha teşvik edici olduğunu düşünüyorum. Bu benim kendi görüşüm. Bu haberler saklanamaz. Örgütlenelim, yüzümüzü, gözümü boyayalım, kan revan içerisinde fotoğraf çektirelimle de çok etkili sonuçlar çıkabileceğini zannetmiyorum” ifadelerini kullandı. Anneler merhametli erkek çocuklar yetiştirirlerse ancak bir çözüm olabilir. Kendi yaşadığı sıkıntıları gelinine yaşatmazsa bir kayınvalide, yada bir anne oğlunu yetiştirirken sadece kendine değil, dünyaya yetiştirirse çözüm gelir diye düşüyorum.
Başı okşanmamış çocuklar elbette günün birinde bunun hesabını soruyorlar. Birbirimize sevgi ve merhamet göstermek zorundayız ki toplum olarak bunun önüne geçelim” ifadelerini kullandı.
“SADECE KADINA DEĞİL, ÇOCUĞA, ERKEĞE, SOKAKTAKİ HAYVANA DAHİ ŞİDDET UYGULANIYOR”
Toplumda sadece kadına yönelik şiddetin olmadığına dikkat çeken Aydın, “Sadece kadına şiddet diye adlandırmıyorum ben bunu, şiddet çocuğa da var, bu şiddet toplumumuz da erkeğe de var. O kadar çok baskı altındalar ki sokaktaki hayvana da var. Oysa bizim kültürümüz sevgi kültürüdür. Merhamet kültürüdür. Dinimiz komşumuzu düşünmek üzere bize öğütler veriyor. Şiddet ancak başı okşanan çocuklar ve gerçekten sevildiğini hisseden insanların varlığıyla biter. Eğer bir kuyumcu mağazasının sahibi de söze kelimeye değer verirse, çocukların yetişmesi için emek harcarsa ancak öyle azalır” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Sevgililer Günün de kendilerini yalnız bırakmayan ünlü oyuncuya teşekkür eden Ahlatcı Kuyumculuk Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emin Ahlatcı ise, “Çorum’a olan sevgimizden dolayı bu etkinliği Çorum’da düzenledik. Herkesin Sevgililer Günü’nü kutluyoruz. Herkes bol bol birbirine sevgi dağıtsın” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.