Cinsel istismar şüphelisi imam tahliye edildi

Cinsel istismar şüphelisi imam tahliye edildi

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde 14 yaşındaki E.Y.’ye cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanan 32 yaşındaki imam İ.A., ilk duruşmada tahliye edildi.

A+A-

İmam İ.A., geçen haziran ayında ilçeye bağlı İğnebey Köyü Camii'ne atandı. Ailesiyle birlikte köye yerleşen İ.A., göreve başladıktan kısa süre sonra caminin bitişiğindeki binada kız Kur'an kursu açtı. Köyde oturan Y.Y. ve F.Y. çiftinin 6 çocuğundan en küçüğü E.Y. de bu kursa gelmeye başladı. İmam İ.A. ile kurs öğrencilerinden E.Y. arasında iddiaya göre bir süre sonra gönül ilişkisi başladı. E.Y. daha sonra yaz tatili nedeniyle ara verdiği Pamukpınar Yatılı Bölge Okulu’nun 8'inci sınıfında eğitim görmeye gitti. Ancak, İ.A. ile E.Y.’nin ilişkisi devam etti. Zaman zaman köye gelen E.Y. köydeki ilköğretim okulunda vakit geçiren İ.A.’ya ilkokul öğrencileriyle mektup gönderdi. İmam İ.A. ise, E.Y.’yi hafta sonları yatılı okulundan alarak gezmeye götürdü. Bir hafta sonu otobüsle Sivas'a gelen İ.A. ve E.Y. bir süre kentte vakit geçirdikten sonra terminale geldi. Kentte bir süre daha kalmak isteyen İ.A., E.Y.’yi otobüse bindirerek Yıldızeli’ne dönmesini istedi. İ.A. ve E.Y. terminalde okul öğretmeni tarafından görülürken, kızını almak için okula giden baba Y.Y. de E.Y.’yi bulamadı. İlçeye dönen E.Y., okul öğretmenlerine ve ailesine köy imamı ile aralarında bir süredir ilişki olduğunu itiraf etti. Olay öğrenildikten sonra polis merkezine giderek teslim olan İ.A. sevk edildiği Yıldızeli Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'cinsel istismar' suçlamalarıyla 15 Ocak’ta tutuklandı.
İmam İ.A. hakkında 14 yaşındaki kızla metruk bir yerde cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla dava açıldı. 4 aydır Sivas Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan imam İ.A., bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Sivas 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlayan davaya mağdur E.Y. katılmazken, imam İ.A., her iki tarafın avukatları ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı katıldı.

"KÖYE REZİL EDERİM" DİYEREK BENİ TEHDİT ETTİ
E.Y.'ye cinsel bir yaklaşımda bulunmadığını söyleyen imam İ.A., "O Kur'an kursuna geliyordu, kursu ben veriyordum, o şekilde beni tanıdı. Sonra kurs bittikten sonra bana aşk mektupları göndermeye başladı. Telefonuma defalarca cevapsız çağrı bırakarak beni eşimden, ailemden huzursuz etti. Beni eşimden ayırmaya kalktı. Beni cevapsız çağrılarla meşgul ediyordu. 'Beni aramazsan seni köye rezil ederim' diyerek beni tehdit etti. Cevapsız çağrılarına tekrar dönüş yapmak zorunda kaldım. Ben Sivas'a gelecektim. Beni aradı olay günü gelmek istedi ben yok dedim planı kendisi kurdu ben de alet oldum" dedi.

"CİNSEL AMAÇLI BİR ŞEY OLMADI"
Arabayla E.Y.'yi okuldan almaya gittiğini anlatan İ.A., "Okulda öğretmene sadece 'annesi hastaneye gitmiş onun için almaya geldim' dedim. Dolmuşla akşamüstü Sivas'a gittik. Şehir merkezini gezdik, parkları gezdik, istediği yere gidiyorduk. Sonra dışarıda kaldık. Ben kendisini yurda götürmek istedim. Başıma bela olur diye düşündüm. Yurda giderse kendini almayacaklarını söyledi. Bu bahaneyle benim yanımdan ayrılmak istemedi. Ailesinin yanına götürmek istedim. Bu sefer de babam öldürür dedi. Saat geç olduğundan dolayı götüremedim. Yanlış anlaşılır diye düşündüm. Dışarıda kalmıştık. Otellere gittik. Çift kişilik ayrı ayrı odalar istedik. Hatta birini birinci, diğerini beşinci katta ver dedik ama oda vermediler. Akşam saat 21.00 gibi Sivas Kalesi'ne çıktık. Hava da o gün çok soğuktu. Soğuk olduğundan dolayı ateş yaktık. Parkta lavabo gibi bir yerde kaldık. İçeride ateş yaktığımız için dumandan duramadık, dışarı çıktık ara sıra o şekilde geçirdik. Cinsel amaçlı bir şey olmadı. Ben kanepenin üstüne uzandım onun dizine yattım. Bir saat uyudum. Uyandığımda yanağımdan öptüğünü hissettim. Amacını sordum. Beni çok sevdiğini, sahip olmamı, onunla evlenmemi istedi. Ben de asla böyle bir şey olmayacağını söyledim" diye konuştu.
Daha önce Yıldızeli'nde ifadesi alınan E.Y.'nin söyledikleri mahkemede imam İ.A.'nın yüzüne okundu. İfadesinde imam İ.A.'nın kendisine Kur'an kursunda ilgi göstermeye başladığını belirten E.Y. şunları söyledi:
"Kimseye belli etmeden okulun değişik yerlerinde beni elliyordu. Ben bunu kimseye söylemedim. Şahsın eşi ile annemin arası çok iyi olduğu için bir gün annem sanığın eşinden nane istemeye gönderdi. Sanıktan başka evde kimse yoktu. O sırada pencereden dışarıya bakarak kimsenin olmadığını anlayınca benim cinsel organlarımı elledi. Ben de bunun üzerine evden çıkıp gittim. Daha sonra yurda geldi. Kendisini benim amcam olarak tanıttı beni yurttan aldı. Annen hastalandı seni Sivas'a götüreyim dedi. Ben de kabul ettim, beraber dolmuşla Sivas'a gittik. Sivas'a gittiğimizde 5-6 tane otele gittik ancak benim kimliğim olmadığı için bizi almadılar. Ardından bir kafeye giderek orada oturduk. Sonra kaleye gittik kulübe tarzında bir yere girdik. Karanlık olduğundan pek fark edemedim. İçeriye girdiğimizde alt kıyafetlerimi çıkardı. Sonra da cinsel organını çıkararak benim rızam olmadan beni okşadı ve öptü. Cinsel organını vücudumun çeşitli yerlerine sürterek boşaldı. Cinsel ilişkiye girmek istedi ama ben kabul etmeyince üstelemedi. Kulübede sabah olana kadar uyumadan bekledik. Oradan otogara gittik. Orada öğretmenimle karşılaştık. Amcam olduğunu söyledi. Beni öğretmenimle Yıldızeli'ne gönderdi."
İddia makamı şahsın tutukluluk halinin devamı istedi. Mahkeme heyeti ise toplanan delillerin yeterli olduğuna ve sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak şahsı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Mahkeme 19 Temmuz tarihine ertelendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.