CHP Yakakent Kadın Kolları Seçimi Yapıldı

CHP Yakakent Kadın Kolları Seçimi Yapıldı

CHP Yakakent Kadın Kollarının ilk olağan Kongresi Yakakent Otel’ de yapıldı.

A+A-

Divan Başkanı ve İl Başkanı Dürdane Kılıç seçildi.
 CHP Kadın Kolları üyesi Semanur Akça, açılış konuşmasını yaptıktan sonra  divan başkanlığı seçimine geçildi.
Verilen bir önerge ile Divan Başkanlığına oy birliği ile İl Başkanı Dürdane Kılıç oy birliği ile seçildi. Divan kâtipliklerine yazman olarak Deniz İleri ve Asuman Ceran Şahin seçildiler.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Dürdane Kılıç şöyle konuştu; "CHP bütün kadınların evidir. Toplumun kılcal damarlarına inmek, kadının görevidir. Kimseyi ötekileştirmeden CHP’nin görkemli çatısı altına tüm kadınlarımızı bekliyoruz. Kapımız sonuna kadar açıktır. Hep birlikte el ele, omuz omuza gönül gönüle çalışmak istiyoruz." dedi.

Divan Başkanlığının oluşmasından sonra seçimlerin çarşaf liste ile Divan heyetinin oluşmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının bir ağızdan okunmasının ardından Seçimin çarşaf liste mi yoksa blok liste ile mi olacağı konusu oylandı. Blok liste ile seçimlere girilmesi oy birliği ile kabul edildi. Nilüfer Köse Başkanlığında blok listeyle seçimlere geçildi. 29 genel kurul üyesinden tamamının oy kullandığı, kullanılan 29 oyun tamamını alan Köse, Yakakent CHP Kadın Kolları başkanlığına seçilmiş oldu.


Şölen havasında gerçekleşen seçim sonucunda CHP Yakakent Kadın Kolları Başkanlığına Nülifer Köse getirilirken, Yönetim Kurulu ise Deniz İleri, Belkız Kullukçu, Semanur Akça, Habibe Kuzu’dan oluştu. Yedek üyeliklere ise; Perihan Yarış, Zarif Birer, Rasime Bedir ve Nurten Yetmişbir seçildi. İl delegesi, Nülifer Köse, Semanur Akça ve Perihan Yarış olarak belirlendi.
Başkan Nilüfer Köse, ayağının tozuyla kadın kolları kongresinde demokrasi şöleni yaşattı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüzük kurultayında kadın kotasına ve kadın siyasetçilere verdiği önemi CHP kadın kolları kongresinde kendini gösterdi. CHP kadın kolları ve gençlik kolları kongreleri delegeler ile değil o partiye üyeler ile seçiliyor olması parti içi demokrasi adına büyük gelişme olarak önümüze çıkıyor. Bunu en güzel şekilde kadın kolları kongrelerinde görüyoruz. Yakakent CHP kadın kolları başkanı Nilüfer Köse, ayağının tozuyla kadın kolları kongresinde demokrasi şöleni yaşattı.

Çiçeği burnunda başkan ilk açıklamasını şu şekilde yaptı. Yakakent CHP Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Köse, CHP'nin yeni tüzük gereği bundan böyle Kadın Kollarının seçimle işbaşına geldiğini ve Yakakent’ de yapılan seçimlerin son derece uyumlu, sıcak ve güç birliği halinde geçmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Siyasette daha fazla kadının yer almasından yana olduğunun altını çizen Köse "Çünkü içinde bulunduğumuz dönem bunu gerektiriyor. Hükümetin dayattığı politikalar karşısında bizlerin daha çok ve daha gür olarak sesimizi duyurmamız gerekiyor. Sezaryen ve Kürtaj konusu başta olmak üzere; kadınların kimliklerinin siyasi malzeme yapılması, 4+4+4 gibi konularda biz CHP'li kadınların daha da fazla sesimizin çıkması gerekiyor" dedi. Köse, CHP Yakakent Kadın Kolları'nın geçen yıllarda oldukça başarılı yöneticiler tarafında oldukça büyük başarılara imza attıklarını  "Bu yüzden de yeni Kadın Kolları yönetimi olarak aynı başarıya imza atıp, daha da başarılı olabilmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" diye konuştu.


CHP Kadın Kolları seçimine eşiyle birlikte katılan Yakakent Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar, “Kadınlarımızın ne kadar güçle ne kadar aydınlık ve cefakar olduğunu biliyorum. Yakakent Kadın Kollarımızın aldığı güç siz annelerden geliyor.  Burada sizlerin bu gücü bu güzelliği bana heyecan verdi.  Siz kadınların kararlı duruşu sayesinde Türkiye ve Yakakent bir başka noktaya geldi. Bizler de bu bakış açısıyla sizlerin yanında sizlerden aldığımız enerji ile hiç durmaksızın çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Üç yıllık çalışmalarımızda aile, kadın çevre, sosyal yapı ve çocuk odaklı projelerimize hız ve eğitime önem verdik. Bizim için en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır.  Sizlerin desteği ile daha güçlü daha güzel bir Yakakent’ e’ kavuşacağız.” dedi.

İlçe Başkanı Yaman’ dan Kadın kollarına mesaj; Cumhuriyet Halk Partisinin değerli Kadın üyeleri; Bugün daha önceden alınan randevumuz gereği Ondokuzmayıs Üniversitesi Kulak-Burun-Boğaz bölümünde operasyon geçirmem münasebetiyle aranızda bulunamıyorum. Sizinle olamamanın üzüntüsü içerisindeyim.

CHP Yakakent Kadın Kolları Olağan Kongresi ilçemizde partimizin gelişmesine, Kadın erkek eşitliğine, saygıya, sevgiye, erdemli olmaya, yaşam standartlarımızın bereketli ellerinde büyüyerek gelişmesine, karanlıkların aydınlığa dönüşmesinde örgütlü toplum olmanın faziletine inanarak öncülük yapacaklarına inandığım kadınlarımızın yanındayız. Görevi üstlenecek kardeşlerimin birlik ve beraberlik içerisinde çalışacaklarına inancımız tamdır. Genel Kurulumuz partimize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.


Genel Kurul toplantısına Yakakent Belediye Başkanı Burhan Bayrakar, eşi Hale Bayrakdar, CHP Kadın Kolları Samsun İl Başkanı Dürdane Kılıç, Yönetim Kurulu üyesi Esma Zeybek, CHP eski İl Başkanı Yılmaz Türkoğlu ve eşi, Yakakent CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Alaçam CHP Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Leyla Düşünsel, delegeler ve parti üyeleri katıldı.
Yakakent Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar ve CHP Yakakent İlçe Başkanlığı çelenk gönderirken, İzmir CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ve CHP Yakakent İlçe Başkanı Selami Yaman’ın ve mesajları okundu.

Genel kurul sonrası Partili üyeler ve Kadın delegelere ikramda bulunularak, müzik eşliğinde doyasıya eğlenildi.


 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.