ÇETİNKAYA KÖPRÜSÜ KONTROL EDİLİYOR

ÇETİNKAYA KÖPRÜSÜ KONTROL EDİLİYOR

Tarihi eser olarak tescil edilmiş olan ve Türkiye’nin en uzun betonarme ve kemerli köprüsü olan Çetinkaya köprüsünde kontrol çalışmaları devam ediyor.

A+A-

Bafra Belediye başkanı Zihni Şahin ve AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Çetinkaya Köprüsü’nde yapılan çalışmaları görmeye gitti. Yapılan çalışmalarla ilgili olarak KTÜ öğretim üyesi Alemdar Bayraktar ve Yüksek Mimar Mühendis Umut Bilgiç açıklamalarda bulundu.

KTÜ Öğretim Üyesi Alemdar Bayraktar çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Mühendislik yapılarının zaman içerisinde kontrolleri gerekmektedir. Çok hassas cihazlarla yapıların güvenilirliği veya güvensizliği tespit edilir. Güvensiz bir durum tespit edilirse buna göre bakım ve onarımlar yapılır. Biz bu çalışma ile tabiri caizse Çetinkaya Köprümüzün sağlığını kontrol ediyoruz.’’ dedi.

Yüksek Mimar Mühendis Umut Bilgiç ise şunları söyledi: “Karayolları Bölge Müdürlüğünün yapmış olduğu ihale sonucunda Çetinkaya Köprüsü’nün kontrollerini yapma ihalesini aldık. KTÜ ile danışmanlık anlaşması yaptık. Şu anda kontroller yapılıyor. Çıkacak duruma göre hareket edeceğiz.” Dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin konuyla ilgili şunları söyledi: “Kendi değerlerimize sahip çıkmak adına köprümüzün durumunu gelen talepler doğrultusunda Gençlik ve Spor Balkanımız Suat Kılıç Bey’e anlatmıştık. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ise ihaleyi yaptı. Bizim olmazsa olmaz projelerimiz arasında Kızılırmak’ın iki yakasında Sedde Projemizi yapmaktır. Bakım ve onarımının tamamlanmasıyla Çetinkaya köprümüzde bu projenin doğal bir unsuru olarak yer alacaktır.” Dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.