CENAZEDE TARTIŞMA ÇIKTI

CENAZEDE TARTIŞMA ÇIKTI

Cenaze namazının kılındığı sırada 2 kadın "Hakkımızı haram ediyoruz" diye bağırdı...

A+A-

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in naaşı, askeri cenaze aracıyla Gülhane Askeri Tıp Akademisinden (GATA) alınarak Genelkurmay Başkanlığına götürüldü. Cenaze aracına, polis ve askeri araçlar ile Evren'in yakınları eşlik etti.

Evren'in cenazenin GATA'dan götürülüşü sırasında çevrede güvenlik önlemleri alındı, çevik kuvvet ekipleri de hastane çevresinde hazır bulundu.

İLK TÖREN GENELKURMAY KARARGAHI'NDA

GATA’da, geçen cumartesi akşamı hayatını kaybeden 12 Eylül darbesinin mimarı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren için ilk tören Genelkurmay Karargâhı’nda düzenlendi.

HELALLİK SIRASINDA PROTESTO

Genelkurmay Karargâhı’nda düzenlenen törenin ardından Evren için Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde tören düzenlendi. Törende helallik istendiği sırada protesto oldu. Toplanan bir grup 'hakkımız haram olsun' diye bağırdı.

Öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Evren’in naaşı top arabasına konulacak ve Cumhurbaşkanlığı tören taburu ve bandosunun eşliğinde tören geçişi yapılacak. Evren, Devlet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Dışişleri Bakanlığı Protokol Müdürlüğü’nde yapılan hazırlık toplantısına katılan Meclis yetkilileri, Evren’in katafalkının Meclis’e getirilip halkın saygı ziyaretine açılması, ardından şeref kapısı önündeki alanda tören düzenlenmesi için hazır olduklarını bildirdi.

Ancak Evren’in ailesinin, katılımın düşük olması ihtimali ve olası tepkileri göz önünde bulundurarak Meclis’te halkın da katılabileceği bir törene sıcak bakmadığı belirtildi.

HÜKÜMETTEN KATILIM YOK

Siyasi parti liderleri, Evren’in cenaze törenine katılmayacaklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da cenazeye gitmeyecek. Cenazeye hükümetten de katılım olmayacağı bildirildi. Geçirdiği operasyon nedeniyle rapor alan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in de cenazeye katılması beklenmiyor. Silahlı Kuvvetleri, Özel’e vekalet eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve komuta kademesi temsil edecek. Cenazede eylem yapılabileceği olasılığını değerlendiren polis, cami çevresinde ve Devlet Mezarlığı güzergâhında geniş güvenlik önlemleri alacak.

KENAN EVREN İÇİN BAŞSAĞLIĞI İLANLARI

7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vefatı üzerine Fenerbahçe Spor Kulübü, Genelkurmay Başkanlığı ve Kenan Evren Eğitim Vakfı gibi kurumlar gazetelere başsağlığı ilanı verdi. Kurumların dışında bazı vatandaşların da gazetelere Kenan Evren için başsağlığı ilanı verdiği görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.