ÇEKÜD Kızılot Ortaokulu Bahçesine Fidan Dikti

ÇEKÜD Kızılot Ortaokulu Bahçesine Fidan Dikti

ÇEKÜD’ün (Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği) başlattığı 'Bir Fidan Borcun Var' kampanyası kapsamında Çarşamba Kızılot Ortaokulu bahçesine meyve fidanı dikildi.

A+A-

Fidan dikiminin ardından Kızılot Ortaokulundan 50 öğrenciye fıstık çamı tohum seti dağıtıldı.  ÇEKÜD yetkilileri tarafından fıstık çamının yetişme koşulları, fidelerin bakımı, ormanların önemi ve korunması ile ilgili seminer sunumu yapıldı. Seminere katılan öğrencilere Fidankart dağıtımı yapıldı. ÇEKÜD’e ait Fidankart ile alanı belirlenen ÇEKUD Hatıra Ormanı’nda dikilen fidan sayısı kadar numara bulunmaktadır. Fidankartların üzerinde yer alan kare kod uygulaması ile akıllı telefonlardan bağışlanan fidanların dikildiği alan da görülebiliyor.

ÇEKÜD Samsun İl Temsilcisi Cemal ZORLU, etkinlik vesilesiyle yaptığı konuşmada; ‘’Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak, öğrencilerin kendi elleriyle yetiştirdikleri fidanları, kendi elleriyle toprağa dikmelerini sağlayarak çevre duyarlılıklarını pekiştirmek, küresel ısınmaya karşı en etkili önlem olan ağaçlandırmanın yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla yola çıktıklarını’’ ifade etti.

cekud-fidan-dikimi-(2).jpegcekud-fidan-dikimi-(5).jpegcekud-fidan-dikimi-(4).jpeg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.