ÇARŞAMBA BU SESLE SARSILDI

ÇARŞAMBA BU SESLE SARSILDI

Samsun’un Çarşamba ilçesinde saat 12.00 civarında 2’şer saniye arayla 3 ayrı uğultuyla birlikte patlama sesi duyuldu.

A+A-

Duyulan ses sonrasında ilçenin Karamustafalı köyü çevresinde ve ilçenin özellikle doğu yakasında duyulan üç ayrı patlama sesiyle çok şiddetli sallantı hissedildi. 

Saat 12.00 civarında Çarşamba’da derinden gelen büyük bir uğultu sesiyle gökyüzünde 2’şer saniye arayla 3 ayrı patlama sesi duyuldu. Patlama sesi sonrası vatandaşlar panik ve korkuyla sokağa çıktılar. Özellikle ilçenin kuzey tarafı köyleri ile ilçenin doğu yakasında vatandaşlar sallantı hissettiklerini bildirdi. 

Karamustafalı Köyü Muhtarı İsmail Güngör, "Büyük bir uğultuyla patlama sesi duyduk. Evimiz yıkılacak kadar sallandı." dedi. İlçenin doğu yakasındaki binalarda yaşayan Ümit Tok ise "Duyulan patlama ve uğultu sesiyle birlikte camlar sallandı. Bina sallandı." şeklinde konuştu. Mithat Bircan, bina ve camların sallandığını, Recep Sarı isimli vatandaş da yemek yerken lokantada ses ve sallantı duyduğunu anlattı.

Çarşamba Çınarlık Uluslararası Havaalanı herhangi bir uçak kazası meydana gelmediği, BOTAŞ doğalgaz boru hatlarında her an gibi patlama olmadığı, Kandilli Rasathanesi'ne de o anla ilgili deprem kaydı bildirilmediği öğrenildi. 
Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, jandarma, itfaiye ve diğer ekipleri patlamanın ve sallantının araştırılması için seferber etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.