Canlı hayvan pazarı törenle açıldı

Canlı hayvan pazarı törenle açıldı

Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı, törenle hizmete açıldı.

A+A-

Canik Belediyesi'nce Dereler Mahallesi'nde 10 dönümlük alana kapalı ve açık bölümlerle inşa edilen pazarda, mescit, kafe, adak alanı, veteriner hizmetleri ve duş gibi hizmetler sunuluyor.

Açılış töreninde konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, tesisin üretici ve vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Tesisin her çarşamba üreticiyle tüketiciyi bir araya getirecek borsa haline geleceğini ifade eden Genç, "Hayvanlar pazara girmeden veterinerlerimiz tarafından ücretsiz kontrol edilecek. Kafesi, veteriner odası, duşları ve mescitleriyle hizmet verecek güzel tesisi insanımızın hizmetine sunduk. Pazarda 7 gün 24 saat adak kesilebilecek bir alan oluşturduk. Bu sadece Canik ilçesine hitap eden bir hayvan pazarı değildir. Burası 17 ilçemizin." dedi.

Genç, 10 bin hayvan kapasiteli tesisin yaklaşık 1,5 milyon liraya mal edildiğini belirtti.

Ardından katılımcılar, Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'nın açılışını gerçekleştirildikten sonra pazarda incelemelerde bulundu.

Törene, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Samsun İl, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, daire müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.    

canli-hayvan-1.jpgcanli-hayvan-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.