Canik'te Zeka Oyunları Sergisi Açıldı

Canik'te Zeka Oyunları Sergisi Açıldı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Zeka Geliştirici Ahşap Akıl ve Strateji Oyunları El Sanatları Sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Çocuklarla oyun da oynayan Genç, bu tür oyunların bilgisayardan çok daha faydalı olduğuna dikkat çekti.

A+A-

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Zeka Geliştirici Ahşap Akıl ve Strateji Oyunları El Sanatları Sergisi düzenlenen törenle açıldı. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışını Canik Belediye Başkanı Osman Genç, çocuklarla birlikte gerçekleştirdi. İlçe milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ile Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün'ün de yer aldığı açılışta çocukların ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç, bu tür oyunların teknolojik oyunlardan çok daha faydalı olduğuna vurgu yaptı.

 

ANNE-BABALARA SESLENDİ

Açılışta konuşan Başkan Genç, "Çocuklarımız bu tür oyunlarda rakibine karşı üstünlük kurmaya çalışırken, strateji kurma ve mantık yürütme becerilerini de geliştiriyor. Sevgili anne ve babalara sesleniyorum, bu oyunlar çocuklarımızın gelişimi için ellerindeki telefonlardan, evlerinizdeki bilgisayarlardan çok daha faydalı. Sizden ricam çocuklarımızı bu tür oyunlara yönlendirmeniz" dedi.

 

HEDEF, DEĞERLERİYLE BÜYÜYEN GENÇLİK

Belediye olarak milli ve manevi değerleriyle birlikte büyüyen bir gençlik hedeflediklerini belirten Başkan Genç, "Maalesef çocuklarımız teknolojinin esiri olmuş durumda. Geleceğimiz olan yavrularımızı teknolojinin zararlarından korurken, onlara teknolojinin faydalı taraflarını öğretmemiz gerekiyor. Okullarımız tarafından gerçekleştirilen bu tür faaliyetler çocuklarımızın gelişimi açısından çok önemli. Bizler de belediye olarak eğitime yaptığımız katkılarla Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yükünü hafifletiyoruz" diye konuştu.

 

EĞİTİME BÜYÜK YATIRIM

Eğitime bugüne kadar arsa tahsisi, fiziki ve teknolojik olmak üzere 200 milyon liralık yatırım yaptıklarına da işaret eden Başkan Genç, "Eğitime en çok katkı sağlayan belediye olarak çocuklarımız için bundan sonra da bu yönde yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Açtığımız Oyuncak Müzesi, 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi, Tiyatro Okulu, Müzik Okulu ve daha pek çok kültür, sanat, eğitim yatırımlarının hepsi çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlamak için" şeklinde konuştu.

 

ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR GEZİLEBİLECEK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar da, eğitime verdiği destekten dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti. Başkan Genç, konuşmaların ardından çocuklarla birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi. Sergiyi gezen ve çocukların ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç, öğrencilerle oyun da oynadı. Canik Kültür Merkezi'nde açılan ve 24 Ekim Çarşamba günü sona erecek olan sergi, sabah saat 09.30'dan akşam 18.30'a kadar gezilebilecek.

canik-belediyesi-1-004.jpgcanik-belediyesi-004.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.