Canik'te kırsala yatırım sürüyor

Canik'te kırsala yatırım sürüyor

Kırsal mahallelere eğitim, kültür, spor yatırımları yaparak gelişimini sağlayan Canik Belediyesi, Teknepınar Mahallesi'ne de spor tesisi kazandırdı. Başkan Osman Genç, kırsal mahallelerde hayat standartlarını yükselttiklerini söyledi.

A+A-

Canik Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde yatırımlar devam ediyor. Bir çok mahallede hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri, cami ve okul çevre düzenlemeleri gibi eğitim, kültür, spor yatırımı gerçekleştiren Canik Belediyesi tarafından Teknepınar Mahallesi'ne de bir spor tesisi kazandırıldı. Canik Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehit Özgür Karasakal Halı Sahası düzenlenen törenle Başkan Osman Genç tarafından hizmete açıldı.

 

15 YILDA ONLARCA PROJE

AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı açılış töreninde konuşan Başkan Osman Genç, Canik'te 15 yılda onlarca projeye imza attıklarına ve bir çok yatırım gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. En önemsediği yatırımların çocuk ve gençlere yapılan yatırımlar olduğunu belirten Başkan Osman Genç, "Geleceğimiz olan gençlerimiz için ne yapsak azdır. Bu spor tesisi sayesinde çocuklarımız daha sağlıklı ortamlarda gelişecek" dedi.

 

KALİTELİ YAŞAM İMKANI

Teknepınar Mahallesi'nde yaptıkları halı saha ve spor tesisinin bu bölgede büyük bir eksikliği giderdiğini ifade eden Başkan Genç, "Buradan bu bölgedeki gençlerimiz yararlanacak. Kırsal mahallelerde yaşam standartları yükseldikçe köyden kente göç sorunları da azalacaktır. Bu nedenle kırsal mahallelerde yaşayan insanlarımıza kaliteli bir yaşam imkanı oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Bugüne kadar bu mahallelerimizde hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri yaptık. Okul ve camilerimizin çevre düzenlemelerini gerçekleştirdik. Bunlar hayat standartlarını yükselten çalışmalar" diye konuştu.

 

KÜLTÜR, EĞİTİM, SPOR YATIRIMLARI

Ürettikleri yeni projelerle kırsal bölgelerin daha yaşanabilir bir hale geldiğini belirten Başkan Genç, "Bu yönde daha önce Kırsal Kalkınma Birimi kurduk. Ayrıca kırsal bölgemizde yer alan iki mahallemizde hayvan satış yerleri ve pazar yeri kurduk. Canlı Hayvan Pazarı hizmette. Kırsal bölgelerde eğitim, tarım, kültür, turizm ve sosyal yaşamı geliştirici çalışmalar ortaya koyuyoruz. Bu mahallelerimizde okul, cami çevre düzenlemeleri, hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri gibi projeler uyguluyoruz. Bunların yanında vatandaşlarımızın ekonomik standardını iyileştirici çalışmalar da yaparak, topyekün bir gelişimi hedefliyoruz" diye konuştu.

canik-belediyesi-010.jpgcanik-belediyesi-1-009.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.