Canik'te Kadınlar Günü unutulmadı

Canik'te Kadınlar Günü unutulmadı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü düzenlenen etkinlikle kutladı. Yoğun ilgi gören programda Başkan Genç, "Ailenin temeli olan kadınlarımız mutluysa toplum mutludur. Bu anlayışla kadınlarımıza özel yatırımlar yaptı

A+A-

Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine Başkan Osman Genç ve eşi Nimet Genç'in yanısıra Başkan Yardımcısı Alican Usta, Canik belediyesi tarafından ilçenin çeşitli noktalarına yapılan hanım konaklarında görev yapan kurs öğretmenleri ve eğitim alan kadınlar katıldı. Oldukça renkli geçen etkinlikte Başkan Genç, kadınlara yönelik önemli çalışmalar yaptıklarına işaret ederek, ailenin temeli olan kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını söyledi.

MUTLU KADIN, MUTLU ŞEHİR

Programda konuşan Başkan Genç, kadınların mücadelesini bir hak mücadelesi olarak gördüklerini ifade ederek, "Bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Eğer kadın mutluysa ülke mutludur. Eğer kadın umut içindeyse o ülke umut içindedir. Kadınlarımız, toplumsal, ekonomik ve siyasal yaşamda daha fazla rol üstlendiklerinde, dinamizmleri ve üretici güçleriyle şehrimizi ve ülkemizi her bakımdan daha da güçlendireceklerine inanıyorum. Bakımdan kadınlarımıza yönelik yaptığımız çalışmaları çok önemsiyorum" dedi.

3 BİN KADIN YARARLANIYOR

Kadınlara özel yatırımlar yaptıklarını ifade eden Genç, "Tamamıyla hanımlara yönelik inşa edilen Şehit Sevgi Yeşilyurt 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, hanım konakları, aile merkezleri, kadınların karşılaştıkları sorunların çözümü için çalışmaların yanısıra kadınların toplumsal konumlarını güçlendirici faaliyetlerde bulunuyor ve kadınları hakları konusunda bilgilendiriyor. Bu yatırımlarla zamanlarının çoğunu evde geçiren ve hiçbir sosyal hayatı olmayan kadınların sosyalleşmesini ve kendi özgüvenlerini kazanmasını sağladık. Bütün bu tesislerimizden 3 bine yakın kadın yararlanıyor" diye konuştu.

KADINLAR KENDİLERİNİ GELİŞTİRİYOR

Bir şehrin gelişmesi için kadınların da mutlaka güçlü olması gerektiğini dile getiren Başkan Genç, "Kadınları evde oturan, üretmeyen bir şehrin diğer şehirlerle rekabet etme şansı yoktur. Bu nedenle kadınlarımızın meslek edinmeleri amacıyla kurs merkezleri açtık. Yine hanım konaklarımızda kadınlarımızın ilgi ve beceri alanına göre kurslar düzenleniyor. Bu merkezlerimiz sayesinde kadınlarımız eğitim sosyal, kültürel, ekonomik anlamda kendilerini geliştirme imkanı buluyor” şeklinde konuştu.

GENÇ VE EŞİNDEN KADINLARA KARANFİL

Konuşmaların ardından Başkan Genç, eşi Nimet Genç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara karanfil verdi. Hanım konaklarında görev yapan öğretmenler ve kursiyerler de, Dünya Kadınlar Günü’nde kendilerini ağırlayan Başkan Genç’e kendilerine yönelik bu zamana kadar önemli hizmetlerde bulunması nedeniyle teşekkür etti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.